Intel a prezentat in Romania doua noi gadgeturi wearable: un smartwatch si castile cu functii fitness

de Redactia Hit | 25 martie 2015

Intel si Media Galaxy au prezentat, ieri, in cadrul unui eveniment desfasurat la World Class, primele doua gadgeturi wearable care devin disponibile pe piata locala in aceasta luna: castile inteligente SMS Audio BioSport si smartwatch-ul Basis Peak.

Intel si-a anuntat intrarea pe segmentul tehnologiei wearable inca de anul trecut, cand anunta multiple colaborari pentru produse si servicii cu diferite nume din moda, sport si lifestyle. Cel mai recent anunt este cel care priveste colaborarea dintre Intel, Google si Tag Heuer.

Ieri, in cadrul evenimentului dedicat consumatorilor romani, Intel a prezentat doua produse care sunt disponibile local si care fac parte din viziunea companiei asupra segmentului de produse wearables. Cele doua produse demonstrate la World Class (Promenada Mall) sunt castile biometrice SMS Audio BioSport si ceasul inteligent Basis Peak.

SMS Audio BioSport

Castile SMS Audio BioSport sunt produse de brandul american SMS Audio LLC, ce apartine cantaretului Curtis "50 Cent" Jackson, si au ca target comercial pasionatii de sport de toate nivelurile, dupa cum afirma Intel.

Castile beneficiaza de senzor biometric integrat, care masoara ritmul cardiac in timpul exercitiilor fizice, precum si in pauzele dintre acestea. Castile functioneaza in tandem cu un smartphone prin intermediul aplicatiei RunKeeper, care poate interpreta datele inregistrate despre progresul activitatilor fizice ale utilizatorului.

Castile sunt rezistente la transpiratie si apa si nu necesita incarcare, primind alimentare prin jack-ul audio. SMS Audio BioSport pot fi achizitionate din magazine Media Galaxy, la pretul de 699,9 de lei.

Basis Peak, smartwatch capabil, cu autonomie de 4 zile

In cadrul evenimentului de ieri, Intel a prezentat si ceasul inteligent Basis Peak, produs de compania BASIS, aflata in portofoliul Intel din 2014.

Ceasul este dotat cu 5 senzori si este dedicat pasionatilor de fitness, monitorizand, printre altele, ritmul cardiac, pasii, arderile calorice si activitatea din timpul somnului. Basis Peak este compatibil cu iOS si Android si ofera si functie de notificari pentru smartphone-uri.

Cu ajutorul tehnologiei BodyIQ, Basis Peak poate monitoriza activitati precum mers, alergat, ciclism in aer liber, dar si somnul, fara a necesita setari suplimentare.

Basis Peak dispune de touchscreen protejat cu Gorilla Glass 3 si, iar carcasa este construita din aluminiu. Ceasul este rezistent la apa (pana la 50 de metri) si la transpiratie, are o baterie care asigura o autonomie de pana la 4 zile.

Intel nu a anuntat momentan un pret pentru Basis Peak in Romania, dar gadgetul este disponibil pe site-ul brandului la un cost de 199 dolari.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: intel basis peak smartwatch intel ceas inteligent intel romania casti SMS audio casti 50 cent pret sms audio Biosport
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google