Industria Wearable Computing incepe sa faca multi bani

de Radu Eftimie | 2 noiembrie 2012

I se spune "wearable computing". Tradus, ar insemna computere portabile sau device-uri inteligente portabile, dar nu sunt laptopuri, tablete sau alte astfel de device-uri. Reprezinta toate acele gadgeturi din noua generatie care fac valuri acum pentru ca sunt in plina dezvoltare si uimesc prin facilitatile oferite.

Cel mai bun exemplu este Google Glasses, proiectul gigantului internet care vrea sa transforme o "simpla" pereche de ochelari intr-un mini computer care sa-ti afiseze pe lentila toate informatiile de care ai nevoie in timp real. Si, desi povestea per ansamblu pare rupta dintr-un roman SF, ea se transforma din simpla aspiratie a unor baieti inventivi si inteligenti intr-un business adevarat.Nu mai tarziu de 2014, industria de profil va ajunge la o valoare de 1,5 miliarde dolari. Cifra ametitoare este inaintata de Juniper Research, intr-un studiu cat se poate de serios. Compania de studii de piata a facut insa si estimari pentru veniturile pe care idustria de profil le aduce in acest moment.

Pentru 2012, predictia de venituri este de 800 de milioane de dolari. Cu alte cuvinte, peste doi ani, vom putea vorbi despre o dublare a valorii segmentului.Juniper Research a inclus in predictiile sale nu doar device-uri precum ochelarii inteligenti de la Google, ci si smartwatch-uri si gadgeturi fitness (care au invadat deja piata).

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: wearable computind venituri google glasses ochelarii google gadgeturi fitness
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google