Incepe razboiul Google vs Apple

de Vlad Matei | 4 august 2009

Vremurile in care Google si Apple erau cei mai buni prieteni de pe piata s-au terminat. Refuzul celor de la Apple de a introduce Google Voice in randul aplicatiilor pentru iPhone a fost urmat la scurt timp de retragerea lui Eric Schmidt, CEO Google, din conducerea companiei Apple. Schmidt detinea cate un job de conducere la ambele companii pana ieri.

Desi cele doua evenimente nu au fost corelate, retragerea lui Schmidt este primul semn ca cele doua companii se vad deja ca niste concurenti directi pe piata. Consiliul Concurentei american se pare ca ia partea lui Google in aceasta situatie. Doar astfel se poate explica demararea unei investigatii asupra magazinului “App Store” al celor de la Apple.

Multi producatori de pe piata sunt deranjati de monopolul creat de cei de la Apple si de procesul lor aleatoriu de selectare si aprobare a aplicatiilor pentru iPhone. Acesta este motivul concret pentru care Google s-a desprins de Apple atat de direct.

Tot primul care a scos securea razboiului a fost tot Google care a solicitat ancheta Consiliului Concurentei. Motivul invocat este sustinerea competitivitatii pe piata de telefonie mobila, ceea ce este cu atat mai ciudat cu cat Apple nu detine nici pe departe monopolul.

Mai mult, cei de la Apple nu inteleg reactia Google vis-à-vis de refuzul producatorilor iPhone de a integra Google Voice in magazinul App Store. Cu atat mai mult cu cat celelalte magazine online detin aceasta aplicatie in portofoliu si nu este, conform Apple, nici o conspiratie impotriva aplicatiei Google.

Cum va evolua acest razboi ramane de vazut. Important este ca din acest incident singurii castigatori sunt doar utilizatorii.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google