HTC a intrat intr-o zodie neagra - cat de aproape este de soarta RIM?

de Liviu Petrescu | 24 mai 2013

Problemele HTC afecteaza compania din Taiwan de mai multi ani, insa 2013 pare a fi un moment de rascruce pentru companie. Laudele primite de noul HTC One nu pot ascunde situatia tot mai grava a companiei. Devine HTC noul Research in Motion, actualul BlackBerry?

Rezultatele financiare din primele patru luni ale anului au fost dezastruoase: veniturile au scazut cu mai mult de 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profiturile au scazut cu 99%. Cel mai mare dusman al HTC pare a fi ascensiunea Samsung.

Concurenta tot mai mare pe piata smartphone-urilor de top este o problema pentru HTC, dar compania are mai multe probleme care nu pot fi trecute cu vederea.

Lipsa de interes pentru HTC First

Dupa numeroase speculatii cu privire la intentia operatorului telecom american AT&T de a renunta la HTC First, "telefonul Facebook" intampina dificultati si in Europa.

Reprezentantii Facebook au renuntat la lansarea planificata in Marea Britanie. Motivul pare a fi dorinta de a perfectiona interfata Facebook Home pentru a inregistra un succes mai mare pe plan international.

Nici primele colaborari cu Facebook, HTC Salsa si HTC ChaCha, nu au avut succes, iar HTC First pare ca va avea de infruntat acelasi dezinteres din partea cumparatorilor. Mai mult, HTC First ar putea fi cel mai usturator esec pentru HTC in parteneriatul cu Facebook.

HTC a intrat intr-o zodie neagra - cate probleme are producatorul

Exodul managerilor HTC

Ultimele luni au adus probleme si in administrarea companiei. Primul semnal de alarma a fost in luna februarie: demisia lui Eric Lin, managerului strategiei de produse HTC in SUA. In mai a demisionat si Kouji Kodera, managerul strategiei globale a companiei.

Alti manageri importanti pierduti in ultimele luni sunt Rebecca Rowland, manager de marketing global, John Starkweather, director global al marketingului digital si mai multi manageri importanti care asigurau conducerea ramurilor HTC din Europa, Africa si Orientul Mijlociu.

HTC a intrat intr-o zodie neagra - cate probleme are producatorul

Obstacole pentru succesul HTC One

Nici macar HTC One nu este scutit de vesti proaste. Telefonul a fost declarat de multi analisti "cel mai bun smartphone de pana acum", dar vanzarile au ramas cu mult in urma celor ale Samsung Galaxy S4.

Problema este cauzata de intarzierile de productie. In timp ce Samsung are fabricile proprii, HTC depinde in continuare de colaborarea cu firme care nu pot face fata complet cererii HTC One. Compania a anuntat recent ca a vandut (neoficial) 5 milioane de ONE. Dar vanzarile ar fi putut fi mult mai mari daca nu ar fi fost sugrumate de deficientele din lantul de fabricatie.

Alinierea acestor semne de rau augur indica faptul ca HTC a intrat intr-o zodie neagra, din care compania ar putea sa nu-si mai revina daca nu actioneaza rapid si eficient.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: htc one htc first probleme htc demisie manageri htc
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google