Google viseaza la un viitor cu tatuaje pe gat cu implant de microcip

de Liviu Petrescu | 14 noiembrie 2013

Un nou patent realizat de Motorola Mobility (subsidiar Google) combina tatuajele cu gadgeturile electronice intr-un mod... deosebit. Tatuajul pentru gat include si un microcip implantat in piele, care poate fi utilizat ca microfon pentru smartphone sau detector de minciuni.

Patentul include practic cel mai controversat tatuaj pe gat de cand Chris Brown a fost acuzat ca si-a tatuat fata batuta a Rihannei. Ca microfon, implantul din tatuaj ar putea fi utilizat pentru a reduce zgomotul ambiental in timpul convorbirilor, dar si pentru comenzi vocale directe catre diferite gadgeturi.

Tatuaj pe gat

Patentul Motorola Mobility face parte din strategia Google prin care gigantul IT exploreaza gadgeturile-accesoriu, inceputa odata cu ochelarii de realitate virtuala Google Glass. Un tatuaj cu microcip implantat este insa mai mult decat un accesoriu, iar patentul nu include nicio mentiune despre modalitatea de inlaturare a implantului.

Detaliile tehnice nu sunt deocamdata clare: microcipul Google ar putea avea o baterie sau ar putea fi alimentat direct prin energie solara. Cei care se tem insa de pasapoartele biometrice vor fi ingroziti de functionalitatea de detector de minciuni a microcipului care poate analiza si reactiile nervilor din piele, diferita atunci cand cineva spune adevarul sau cand minte.

Patent microcip gat

Sursa: Mashable

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: tatuaj gat google implant microcip google patent motorola mobility
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google