Google va produce ochelarii inteligenti in SUA, in colaborare cu Foxconn

de Redactia Hit | 29 martie 2013

Google intentioneaza sa produca ochelari digitali in Statele Unite, cu functii asemanatoare smartphone-urilor, precum inregistrarile video, trimiterea de mesaje si folosirea hartilor, in colaborare cu compania taiwaneza Foxconn Technology Group, a declarat joi o persoana apropiata situatiei.

Ochelarii proiectati de Google vor fi fabricati de compania taiwaneza la o unitate de productie din California, a precizat sursa.

Cofondatorul Google Sergey Brin considera ca ochelarii, numiti Project Glass, sunt viitorul computerelor mobile, el considerand smartphone-urile depasite.

Noul dispozitiv foloseste recunoasterea vocala ca metoda primara de interactiune. Ochelarii transmit pe lentile informatii in timp real, iar utilizatorul va folosi fraze standard pentru a face fotografii, a inregistra materiale video, a trimite mesaje sau a se folosi de harti.

Pentru a demonstra capacitatea ochelarilor digitali, Google s-a folosit de designeri de moda, parasutisti, acrobati si piloti, potrivit imaginilor postate pe pagina web dedicata noului proiect.

Financial Times a relatat joi ca ochelarii vor fi fabricati de compania Hon Hai Precision Industry, parte a grupului Foxconn.

Reprezentantii Foxconn si Google au refuzat sa comenteze.

Cititi mai mult pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: google glass sua ochelari realitate augmentata google google glass productie
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google