Google recunoaste vulnerabilitatea Android care permite furtul de Bitcoin

de Liviu Petrescu | 16 august 2013

Portofelul digital Bitcoin este in mare pericol pe Android. Google a confirmat o vulnerabilitate care expune un numar ridicat de utilizatori Android la furtul de bani virtuali Bitcoin. Problema tine de sistemul de operare si poate afecta orice aplicatie care efectueaza tranzactii Bitcoin.

Dezvoltatorii Bitcoin au depistat problema in urma cu cateva zile, iar furturile de Bitcoin din ultima saptamana au depasit suma de 5700 dolari. Deoarece vulnerabilitatea tine de sistemul de operare Android, aproximativ 360.000 de aplicatii din Google Play sunt expuse furtului banilor virtuali.

Bitcoin

Problema de securitate Bitcoin pe Android este cauzata de sistemul de generare aleatorie de numere, PRNG, pe care se bazeaza criptarea tranzactiilor Bitcoin, iar toate aplicatiile care utilizeaza Java Cryptography Architecture sunt expuse vulnerabilitatii.

In momentul de fata, hackerii pot utiliza lista publica de tranzactii din reteaua Bitcoin pentru a identifica utilizatorii vulnerabili. Google a finalizat update-urile necesare pentru Android, dar disponibilitatea lor pentru utilizatori depinde de fiecare operator telecom. Dezvoltatorii de aplicatii din Google Play pot deasemenea oferi update-uri care elimina posibilitatea furtului de Bitcoin.

Sursa: Cnet.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: securitate bitcoin android google play bitcoin vulnerabilitate plati bitcoin
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google