Google mai opreste un proiect: fara jetpack personal in urmatorii ani

de Bogdan Constantinescu | 9 mai 2014

Google este deja elementul fara de care ne-ar fi destul de greu sa ne descurcam. Bine, nu ne-ar fi, caci am avea probabil alte variante, dar cum compania s-a insinuat cam prin tot ceea ce facem am spune ca la ora actuala nu se mai poate fara ea.

Insa Google nu inseamna doar succes, inseamna si esecuri. Si nu ne referim la Google Buzz sau la, probabil, viitoarea inchidere a ceea ce inseamna Google+, ci la investitiile in tehnologie pe care le face compania, investitii care uneori se dovedesc inutile.

V-am spus candva ca Google se ocupa de proiectarea si realizarea unui lift spatial. Din nefericire, compania a recunoscut ca la ora actuala, desi este perfect posibila proiectarea sa, constructia nu se poate realiza din cauze care tin de faptul ca umanitatea nu dispune de materialele necesare.

Acum a venit randul unui alt proiect sa fie oprit. Sau sa mai astepte. Este vorba de un aparat individual de zbor pe care-l putem desemna prin sintagma "jetpack". Proiect care a fost oprit pentru ca nu poate fi nici el realizat acum. Cei care au lucrat la proiect spun ca jetpack-ul ar avea un consum exagerat de energie iar zgomotul pe care l-ar scoate ar fi insuportabil, peste nivelul celui scos de o motocicleta.

Insa compania nu are nicio problema cu asta, spunand ca inchide "o suta de proiecte anual", aflate in diferite stadii de dezvoltare. Acum a venit randul jetpack-ului de care, cu siguranta, vom auzi peste cativa ani.

Sursa: Dvice

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: proiect jetpack Google Google proiecte oprite amanunte jetpack Google
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google