Google depaseste Apple si devine cea mai valoroasa companie din lume

de Bogdan Constantinescu | 22 mai 2014

Millward Brown, compania de cercetare, a decis ca Google a devenit cel mai pretios brand mondial, detronand din aceasta postura pe nimeni altcineva decat pe Apple.

Poate ca la prima vedere o asemenea veste ar parea simpla, insa in ceea ce priveste Apple lucrurile sunt departe de a fi asa, de vreme ce valoarea sa de piata s-a micsorat cu 20%, ajungand la 148 de miliarde de dolari, in timp ce Google s-a distantat la 159 miliarde. Diferenta ar fi fost mai mica daca Apple nu ar fi fost obligata sa le plateasca 2.2 miliarde celor de la Samsung in procesul legat de patente dintre cele doua companii.

O explicatie ar putea fi legata de faptul ca Google dispune de masini care se conduc singure, baloane si acei ochelari despre care se tot discuta, iar Apple are telefoane, tablete si PC-uri.

Iar interesele nu se cantoneaza niciodata intr-un singur loc, mai ales cand vine vorba de tehnologie. Pentru a intregi podiumul, sa spunem ca pe al treilea loc se mentine IBM, in timp ce Microsoft ocupa pozitia a patra a topului.

Si sa mai adaugam ca Millward Brown este parte a grupului WPP, unele dintre agentiile acestuia lucrand direct cu Google.

Sursa: Cnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: companie Google Google cota de piata valoare de piata Apple valoare brand google
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google