Google a lansat noul Nexus 7 cu Android 4.3 si gadgetul Chromecast

de Liviu Petrescu | 25 iulie 2013

In cadrul evenimentului "Breakfast with Sundar Pichai", vicepresedintele diviziei Google de Android si Chrome a prezentat trei noutati importante: noua tableta Google Nexus 7 2013, Android 4.3 Jelly Bean si Chromecast, gadgetul de streaming TV creat de Google.

Cel mai important anunt al lui Sundar Pichai a vizat o noua tableta de 7 inci, cu imbunatatiri importante fata de Google Nexus 7, tableta lansata in urma cu un an care a inregistrat vanzari de 7 milioane de unitati.

Google a lansat Nexus 7 (2) cu Android 4.3 si Chromecast

Specificatii Google Nexus 7 2013

Mai subtire decat prima versiune a tabletei Google, noul Nexus 7 are o carcasa diferita si ruleaza noua versiune a sistemului de operare Android 4.3 Jelly Bean.

Odata cu specificatiile noi, si pretul tabletei a crescut cu 20 de dolari pentru versiunea 16GB si cu 30 de dolari pentru versiunea de 32GB. Iata cele mai importante specificatii Google Nexus 7 2013:

  • ecran full HD cu rezolutie 1920x1200;
  • procesor Qualcomm Snapdragon S4 la 1,5GHz;
  • GPU Adreno 320;
  • 2GB RAM;
  • camere de 5MP si 1,2MP (frontala);
  • NFC;
  • Wi-Fi dual-band 802.11 a/b/g/n;
  • incarcare wireless Qi.

Google a lansat Nexus 7 (2) cu Android 4.3 si Chromecast

Cumpara Google Nexus 7 de la eMAG

Ce noutati aduce Android 4.3 Jelly Bean?

Update-ul software Android este disponibil incepand de astari si pentru alte gadgeturi Google (Nexus 4, Nexus 7 2012, Nexus 10, Galaxy Nexus) si aduce cateva functii utile. In primul rand, include un sistem nou de restrictii pentru utilizatori, inclusiv ce aplicatii pot accesa si cat anume din aplicatii pot accesa, existand posibilitatea de a interzice achizitiile din aplicatii.

Sistemul de operare Android 4.3 Jelly Bean va sosi in curand si pe versiunile Google Edition ale telefoanelor HTC One si Samsung Galaxy S4, iar alte imbunatatiri includ Bluetooth Smart (care reduce consumul de energie la conexiunile Bluetooth) si suport pentru OpenGL ES 3.0, lucru care va fi apreciat cel mai mult de dezvoltatorii de jocuri. Nu in ultimul rand, Android 4.3 aduce si funcionalitate multi user.

Google a lansat Nexus 7 (2) cu Android 4.3 si Chromecast

Google Chromecast

Al treilea anunt important Google vizeaza o noua incercare de a intra in industria TV. Dupa ce set top box-ul Google a fost considerat un esec, compania revine cu Chromecast, un stick HDMI care se conecteaza la televizoarele inteligente.

Chromecast-ul este modul Google de a-si aduce serviciile disponibile pe PC, tablete si smartphone-uri pe televizorul din sufrageria utilizatorilor. Costa doar 35 de dolari si suporta streaming de pe aproape orice smartphone sau tableta, indiferent de OS.

Google a lansat Nexus 7 (2) cu Android 4.3 si Chromecast

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: google nexus 7 2 google nexus 7 2013 android 4 3 jelly bean google chromecast
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google