Google Glass, interzis in cinematografele din Marea Britanie

de Radu Eftimie | 2 iulie 2014

Probabil ca nu este ceva cu totul neasteptat. Google Glass, ochelarii inteligenti ai Google, au primit interdictie de utilizare in salile de cinematograf din Marea Britanie. Decizia, la care a contribuit din plin o asociatie care reprezinta interesele a peste 90 la suta dintre operatorii de cinematografe din UK, a venit imediat dupa comercializarea primei perechi de Google Glass.

Publicatia britanica The Independent spune ca interdictia este inspirata de cea impusa in Statele Unite de catre Asociatia Nationala a proprietarilor de Cinematografe si de Motion Picture Association of America, care au introdus pe lista device-urilor interzise in salile de proiectie ochelarii Google (alaturi de alte gadgeturi cu capabilitati de inregistrare video - audio).

Cat de mult va reusi sa impiedice pirateria aceasta hotarare, ramane sa vedem. Clar este insa faptul ca gadgetul Google are de intampinat din ce in ce mai multe obstacole in a deveni mainstream. Problemele legate de intimitate, siguranta datelor personale si, in general, de modul in care poate fi folosita aceasta tehnologie par sa se inmulteasca.

Pana acum am asistat la mici incidente de tipul amenzi (in SUA) pentru sofat cu utilizarea Google Glass sau la arestarea (si eliberarea ulterioara) a unui individ in Statele Unite pentru ca a purtat gadgetul wearable al Google in sala de cinema. Si, recunoastem, suntem destul de curiosi ce mai rezerva viitorul pentru acest accesoriu pe cat de inovator, pe atat de controversat.

Sursa: The Guardian

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: google glass interzis uk marea britanie interdictie glass sua google glass amenda
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google