Ghid: Instalati Windows 10 Technical Preview chiar acum

de Redactia Hit | 2 octombrie 2014

Microsoft a dezvaluit zilele trecute primele informatii referitoare la urmatoarea versiune a sistemului de operare Windows. Se va numi Windows 10, dupa cum stiti deja, si tinde sa ofere, in versiunea finala ce va fi lansata la sfarsitul anului viitor, un sistem de operare unitar, pentru toate device-urile.

Odata cu prezentarea Technical Preview, Microsoft pune la dispozitie pentru cei care doresc si posibilitatea de testare a acestei versiuni a sistemului de operare, pe care o puteti instala chiar acum, urmand cativa pasi simpli.

In primul rand, va trebui sa va inregistati in programul Windows Insider pentru a avea acces la Windows 10 Technical Preview. Acest lucru se face prin accesarea paginii dedicate testerilor si prin inregistrarea/crearea unui cont Microsoft Live ID. Ulterior, sunteti redirectionati care pagina de instalare a Windows 10 si tot ceea ce trebuie sa faceti este sa urmati pasii. Cititi cu atentie termenii impusi de Microsoft.

Tineti cont ca instalarea Windows 10 Technical Preview se poate face direct doar de pe o masina care ruleaza Windows 7 sau Windows 8x. Pentru descarcarea imaginii cu sistemul de operare, respectiv instalarea de pe un DVD sau un Stick bootabil, accesati ACEST LINK unde veti gasi si Product Key-ul necesar. Pentru realizarea stick-ului bootabil puteti folosi RUFUS.

Cerinte minime de sistem pentru instalarea Windows 10 Technical Preview:

  • Processor: 1 GHz
  • RAM: 1GB (pentru verisiunile pe 32 biti) si 2 GB (pentru versiunile pe 64 biti)
  • Spatiu liber necesar pe HDD: 16 GB
  • Modul video: compatibil Microsoft DirectX 9 cu driver WDDM
  • Cont Microsoft si acces internet
  • Atentie, Mirosoft precizeaza ca nu toate sistemele hardware, chiar daca dispun de specificatiile enumerate mai sus, sunt compatibile cu Windows 10!

Va recomandam sa NU instalati versiunea de test Windows 10 peste sistemul de operare de zi cu zi, pentru ca technical Preview-ul are, momentan, foarte multe bug-uri. Prin urmare, ar fi bine sa creati o partitie separata pentru Windows 10.

Versiunea Windows 10 Technical Preview expira pe 15 aprilie 2015.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: instalare windows 10 cerinte sistem windows 10 ghid instalare windows 10 windows insider cont
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google