Feature-ul de recunoastere faciala al Facebook a fost declarat ilegal de catre Germania

de Cristina Enescu | 4 august 2011

Controversatul feature de recunoastere faciala al retelei de socializare Facebook a fost declarat ilegal de catre Germania, care i-a acordat site-ului doua saptamani pentru a-l inlatura, informeaza Tech Radar

Feature-ul, care simplifica procedeul de tagging al prietenilor prin sugerarea automata a identitatii a cauzat adevarate controverse in Europa in luna iunie, cand Facebook a extins aria de acoperire a tehnologiei, activand optiunea pentru toti userii, fara a trimite in prealabil notificari.

Feature-ul de recunoastere faciala al Facebook a fost declarat ilegal de catre Germani

Autoritatile europene, printre care cele din Marea Britanie si Irlanda, ancheteaza legalitatea functionalitatii "Tag Suggestions" - care este disponibila in Statele Unite inca din luna decembrie - insa Germania este prima tara care o declara ilegala.

Johannes Caspar, un oficial al protectiei datelor din Hamburg, sustine ca informatiile pe care Facebook le colecteaza prin utilizarea acestei tehnologii ameninta anonimitatea si confidentialitatea utilizatorilor.

"Daca aceste date ar ajunge in mainile cui nu trebuie, atunci cineva cu o poza facuta cu un telefon mobil ar putea folosi biometria pentru a compara fotografii si a identifica o persoana," a declarat Caspar.

Facebook are la dispozitie doua saptamani pentru a se supune deciziei Germaniei sau risca o amenda de 500 000 de dolari.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google