Facebook vrea sa achizitioneze Titan Aerospace, o companie producatoare de drone

de Bogdan Constantinescu | 4 martie 2014

Conform celor de la TechCrunch, Facebook a demarat discutiile pentru achizitionarea Titan Space. Firma este o producatoare de drone de mare altitudine bazate pe energie solara, drone ce pot rezista pana la 5 ani in spatiu.

Achizitia ar urma sa serveasca interesele Internet.org, o coalitie a companiilor de tehnologie mobila avand in frunte Facebook, care face eforturi pentru a oferi acces la internet celor aproximativ 5 miliarde de oameni care nu beneficiaza de el. Achizitia este estimata la 60 de milioane de dolari, asa cum a declarat celor de la TechCrunch o "sursa cu acces la informatiile legate de achizitie".

Conform raportului preliminar al tranzactiei, Facebook este interesata de plasarea a aproximativ 11.000 de drone in zone ale globului unde nu exista acces la internet, incepand cu Africa. Compania ar fi interesata mai ales de Solara 60, un aparat de zbor construit din materiale compozite despre care producatorul spune ca se poate mentine ani de zile la inaltimea de 20.000m datorita miilor de celule solare care il acopera.

Aparatul poate duce cu el peste 100kg de echipament asa cum ar fi cel necesar transmisiilor wireless, ceea ce ar servi perfect scopul Internet.org.

Sursa: TechCrunch, Cnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Facebook Facebook cumpara Titan Space drone Facebook face o noua achizitie
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google