Facebook si Oculus lucreaza la un MMO pentru un miliard de utilizatori

de Redactia Hit | 6 mai 2014

Achizitionarea Oculus VR de catre Facebook pentru cele doua miliarde de dolari a dat nastere, in lipsa unor clarificari, doar intrebarilor referitoare la ce intentioneaza sa faca reteaua sociala cu tehnologia de realitate virtuala. Poate ca acum, la aproape doua luni de la anuntul oficial, gasim cateva raspunsuri, tocmai prin vocea oficialilor Oculus VR. Facebook si Oculus ar putea propune in viitor un proiect similar jocurilor de tip Massive Multiplayer Online (MMO), dar care sa "inghita" un miliard de utilizatori. Si nu este totul.

Desigur, in acest moment, lucrurile par de-a dreptul utopice. Dar sa nu ne grabim. Poate ca acum nu exista o retea care sa suporte un miliard de utilizatori simultan, dar Facebook si Oculus au inceput deja sa deseneze viitorul.

Brendan Iribe, CEO-ul Oculus, a recunoscut in timpul unei prezentari din cadrul TechCrunch Disrupt ca pentru un astfel de proiect ar fi necesara o retea mult mai mare decat exista in momentul actual si ca o astfel de dezvoltare implica mult timp. Trebuia, insa, gasit un punct de plecare si este clar acum de ce Oculus s-a alaturat Facebook, reteaua cu cei mai multi utilizatori din lume.

Ce se intampla cu Realitatea Virtuala propusa de Oculus? Va fi implementata, desigur, in aceasta viitoare retea-gigant.

Planurile Oculus sunt cat se poate de clare, desi acum ni se pare un pic SF sa ne imaginam un miliard de utilizatori Facebook folosind dispozitivele de realitate virtuala pentru a se juca sau comunica in retea. Noul sediu din Seattle al Oculus va gazdui, dupa cum afirma chiar Brendan Iribe, laboratorul de Cercetare si Dezvoltare al produselor si tehnologiilor VR. "Cred ca realitatea virtuala va fi cel mai cercetat domeniu in urmatorul deceniu", a spus CEO-ul Oculus.

Sursa: The Verge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: mmo oculus facebook proiect facebook oculus vr realitate virtuala facebook oculus vr mmo
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google