Facebook a cumparat Oculus VR

de Bogdan Constantinescu | 26 martie 2014

Acum ceva vreme auzeam ca Facebook este la un pas sa achizitioneze Titan Aerospace, o companie producatoare de drone. De asemenea, nu sunt departe zilele in care Facebook anunta achizitionarea unor companii ca Instagram sau WhatsApp.

Iata ca Mark Zuckerberg nu se opreste: Facebook a cumparat Oculus VR, liderul pietei pe segmentul de realitate virtuala.

Suma pentru care s-a realizat tranzactia este de 2 miliarde de dolari. In ceea ce priveste soarta lui Oculus, Mark Zuckerberg a anuntat deja ca pentru moment compania va functiona independent, ramanand concentrata pe sectorul de gaming, dar ca viitorul va aduce Oculus Rift si in alte zone. Printre ele au fost mentionate consultatiile medicale cu un doctor dintr-o alta parte a lumii sau prezenta la un eveniment sportiv fara a fi nevoie sa platesti pentru tot biletul. Practic, Oculus capata independenta care le-a fost promisa si celor de la Instagram in clipa cand au fost cumparati. 

Tot el a mai spus ca a achizitionat compania pentru ca a simtit ca Oculus reprezinta o noua platforma post-mobile si post-PC. Nu mai avem decat de asteptat pentru a vedea daca timpul ii va da dreptate.

Sursa: Geek, Techcrunch

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: facebook cumpara Oculus Facebook achizitioneaza oculus rift facebook realitatea virtuala
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google