Facebook Home ar putea distruge securitatea datelor personale ale userilor

de Liviu Petrescu | 8 aprilie 2013

Dincolo de intrebarile cu privire la viabilitatea unei interfete Facebook pentru Android, problema securitatii datelor personale ale userilor devine tot mai importanta. Hit.ro a intampinat cu scepticism chiar de la lansare Facebook Home, iar acum tot mai multi analisti isi exprima ingrijorarile cu privire la un launcher Android care este controlat de cea mai agresiva retea sociala.

Facebook Home este preinstalat pe noul smartphone HTC First, dar va fi disponibil si pe alte gadgeturi HTC si Samsung in cateva zile. Deocamdata, reteaua sociala lanseaza launcherul Android Facebook Home doar in SUA, urmand ca disponibilitatea sa in diferite tari si pe diferite gadgeturi, telefoane si tablete, sa fie extinsa in urmatoarele luni. Ce inseamna insa pentru utilizatori un sistem de operare optimizat pentru Facebook?

Facebook Home ar putea distruge securitatea datelor personale ale userilor

Compromisul Facebook: La ce trebuie sa renunti pentru comoditate?

Facebook Home promite o integrare excelenta a tuturor serviciilor mobile ale retelei sociale, accesibile direct din Home Screen, refacut drept "Cover Feed". Integrarea mesajelor Facebook cu mesageria SMS poate usura comunicarea pentru fanii retelei sociale, dar partile negative nu ar trebui ignorate.

Numerosi analisti de la publicatii de specialitate au criticat modelul Facebook, exprimandu-si ingrijorarea cu privire la potentialul de incalcare a intimitatii utilizatorilor, prin accesarea a multe date personale din telefon.

"Aceasta aplicatie erodeaza notiunea de intimitate", Om Malik (GigaOm)

"Facebook-ificarea mobile web este o amenintare pentru deschidere, pentru alegere si pentru intimitate", Natasha Lomas (TechCrunch)

In timp ce redactorii revistei Time asteapta o asigurare din partea Facebook ca va fi respectata intimitatea utilizatorilor, analistul Charles Golvin (Forrester Research) crede ca Facebook a supraestimat interesul userilor pentru noua aplicatie.

Facebook Home ar putea distruge securitatea datelor personale ale userilor

Ce va face Facebook cu informatiile obtinute?

Jan Dawson, analist la Ovum, observa ca din nou interesele Facebook si ale utilizatorilor retelei sunt diametral opuse. Cei mai multi vor siguranta datelor personale, in timp ce Facebook vrea sa urmareasca fiecare miscare a utilizatorului pentru a-i servi reclame cat mai atragatoare.

Facebook Home ar putea distruge securitatea datelor personale ale userilor

Mark Zuckerberg a anuntat ca deocamdata Facebook Home nu va include reclame, dar nu a exclus ideea mesajelor publicitare direct pe Home Screen. Numeroasele scandaluri in care Facebook a fost acuzata de nerespectarea drepturilor utilizatorilor nu este deloc un semn bun pentru viitorul Facebook Home.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: facebook home avantaje facebook home facebook htc first
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google