Facebook Home: Reteaua sociala colonizeaza Androidul

de Liviu Petrescu | 5 aprilie 2013

Marea lansarea Facebook a fost lipsita de surprize. Facebook Home fusese deja deconspirat online ca fiind un launcher Android care integreaza puternic elementele retelei sociale in experienta smartphone-ului. Care sunt insa avantajele si dezavantajele unei astfel de aplicatii care lasa Facebook sa preia controlul telefonului?

Disponibil mai intai pe HTC First, Facebook Home va sosi in curand ca aplicatie in Google Play si va putea fi instalata si pe alte smartphone-uri. Ce noutati aduce interfata Facebook pentru Android?

Avantaje Facebook Home

Transformarea smartphone-ului Android intr-un portal 100% Facebook este un pas curajos pentru reteaua sociala care incearca sa se integreze cat mai mult in viata de zi cu zi a utilizatorilor sai.

Cu un design minimalist elegant, interfata Facebook Home asigura utilizatorul ca nu va mai pierde niciun update in reteaua sociala si ca va putea interactiona oricand cu prietenii.

Facebook Home inlocuieste clasicul Home Screen cu poze din News Feed sub forma aplicatiei "Cover Feed", care va oferi si notificari in timp real cu privire la activitatea prietenilor pe Facebook direct pe ecranul principal.

Utilizatorii vor putea sa dea like direct din ecranul principal al telefonului, iar Facebook Chat este integrat perfect in sistemul de mesagerie text, dupa modelul iMessage de pe iPhone.

Dezavantaje Facebook Home

Principalul dezavantaj al launcherului Facebook Home este faptul ca utilizatorul ofera practic acces celor de la Facebook la toate informatiile din telefon. Reteaua sociala a fost implicata in numeroase scandaluri cu privire la incalcarea drepturilor utilizatorilor, astfel ca scepticii au destule motive de ingrijorare cu privire la modul in care Facebook va folosi datele colectate.

Mark Zuckerberg a declarat in timpul prezentarii ca interfata nu va oferi reclame "deocamdata", dar nu a exclus ideea de a livra publicitate utilizatorilor direct pe ecranul principal al smartphone-ului.

Facebook Home: Reteaua sociala preia controlul telefonului

Aplicatia Facebook Home pentru smartphone si tableta

Facebook Home utilizeaza in continuare aplicatiile Facebook pentru Android, iar primul smartphone pe care intreg pachetul va fi preinstalat este HTC First.

Facebook Home: Reteaua sociala preia controlul telefonului

Launcherul Android soseste insa si ca aplicatie in Google Play incepand cu 12 aprilie. Pentru inceput, va fi compatibila cu Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Note 2, HTC One, HTC One X si HTC One X+. Disponibilitatea pentru alte smartphone-uri si tablete va fi extinsa "in cateva luni".

Surse: Cnet, Mashable

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: facebook home avantaje facebook home facebook htc first
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google