Evolio sparge gheata smartwatch-urilor "romanesti" si anunta primul ceas inteligent autohton, X-Watch

de Redactia Hit | 16 octombrie 2014

Evolio a anuntat, astazi, primul ceas inteligent ce va fi lansat de un brand romanesc, X-watch. Ceasul inteligent de la Evolio va oferi, pe langa functiile clasice de monitorizare a efortului fizic si aplicatiile de fitness, si functii de control pentru smartphone-uri si localizarea acestora, se arata intr-un comunciat de presa al companiei.

Ceasul va avea un design bazat pe o grosime de 9,9 mm, display TFT de 1,54 inch si rezolutie de 240x240 pixeli, si va imbina atat functionalitati ca afisarea orei si declansarea unei alarme, precum si functii orientate catre protectie antifurt a dispozitivului mobil.

Astfel, X-watch isi va avertiza utilizatorul in cazul furtului sau pierderii telefonului sau tabletei prin intermediul unei aplicatii preinstalate bazata pe tehnologia Bluetooth 4.0. Ceasul inteligent de la Evolio va permite localizarea prin GPS a pozitiei telefonului sau a tabletei.

X-watch va avea si functii de monitorizare a pulsului, numarare a pasilor, precum si monitorizarea exercitiilor fizice si a caloriilor consumate, prin intermediul aplicatiei Fitness Manager.

Evolio X-watch va fi compatibil atat cu device-uri Android (minim 4.3) cat si cu  iPhone si iPad.

X-watch dispune de o baterie de 230 mAh, dar in comunicatul de presa nu se precizeaza ce autonomie asigura acumulatorul.

Pretul recomandat de vanzare a ceasului inteligent Evolio va fi de 199 de lei, produsul urmand sa ajunga in oferta comerciala a companiei la inceputul anului viitor.

Desigur, nu ne-ar mira ca Evolio sa fie primul brand romanesc ce anunta planurile pentru un smartwatch, dar o alta companie (tot locala) sa lanseze inainte de X-Watch un device similar. Spunem asta pentru ca integratorii romani par sa fie din ce in ce mai interesati de device-urile wearable, iar din informatiile noastre Evolio nu este sigurul brand care lucreaza la un astfel de ceas inteligent. Pe de alta parte, nu conteaza cine va fi primul producator autohnton care propune smartwatch-uri, ci cat de performante, fiabile si ieftine vor fi aceste produse.

Vom reveni cu amanunte

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: x watch evolio ceas inteligent evolio smartwatch romanesc pret ceas x watch evolio
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google