Ericsson revolutioneaza conceptul de retea: transfer de date prin corpul uman

de Radu Eftimie | 11 iulie 2012

Folosind o noua tehnologie, cunoscuta drept "capacitive coupling", corpurile umane pot deveni o parte integranta a unei retele, permitand astfel trimiterea sau primirea de date doar atingand ceva.

Desi pare o poveste SF, acest tip de transfer de date este deja posibil cu ajutorul tehnologiei de cuplare capacitiva si a conceptului Connected Me creat de Ericsson.

Connected Me foloseste corpul uman ca pe un conductor si are potentialul de a schimba comportamentul uman, facand interactiunea cu Internetul si cu alte servicii digitale mai simpla.

"Ne folosim constant mainile sa aprindem sau sa stingem lucruri, sa deschidem sau sa inchidem; de fapt, ne folosim mainile ca sa ne indeplinim toate activitatile zilnice", a declarat Jan Hederen, Strategy Manager, Development Unit Radio Access, Ericsson.

Cu alte cuvinte, daca tinem un telefon mobil intr-o mana si atingem un dispozitiv cu cealalta, putem trimite sau primi informatii la viteze de transfer de 6-10 Mbps. Studiile efectuate pana in prezent demonstreaza, de asemenea, ca este posibila imbunatatirea acestei viteze in viitor.

"Cand transferam date, trimitem un semnal prin corpul omenesc numit capacitanta, care se refera la abilitatea corpului sa stocheze o incarcatura electrica. Cand crestem acest mic voltaj, el circula prin corp si poate fi capturat, putand sa se transmita foarte usor de la o mana la o alta. O modalitate cu adevarat foarte simpla de a explica acest proces este sa ne imaginam corpul ca un inlocuitor pentru o conexiune USB sau Bluetooth",  a mai spus Hederen.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: capacitive coupling ericsson transfer date corp uman ericsson Connected Me
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google