Dupa 30 de ani, Sony opreste productia la Walkman-urile cu caseta

de Cristina Enescu | 25 octombrie 2010

Pentru majoritatea celor trecuti de 25 de ani, primul player portabil a fost cu siguranta un Sony Walkman cu caseta. Acum, la 30 de ani dupa ce “venerabilul” player si-a facut debutul, Sony a anuntat ca va opri productia la aceste dispozitive.

Practic, linia de productie a fost oprita inca din aprilie, cand la fabrica din Japonia a fost produs ultimul lot. Asadar, pentru scurt timp, nostalgicii il mai pot gasi inca pe piata.

De-a lungul decadelor trecute de la lansarea din 1979, linia de Walkman-uri cu caseta a totalizat vanzari de 200 de milioane de unitati. Primul model aparut a fost Sony Walkman TPS-L2, care era foarte greoi si de dimensiuni colosale comparativ cu dispozitivele care sunt acum pe piata.

TPS-L2 s-a remarcat prin doua trasaturi remarcabile: cele doua jack-uri, care permiteau, ca doua persoane sa asculte muzica in acelasi timp, si butonul “hotline”, care le permitea utilizatorilor sa vorbeasca intre ei printr-un microfon incorporat. Producatorii au ales insa sa renunte la ce doua functii pentru succesorul lui TPS- L2.

Cei nostalgic sa dea click aici, pentru a vedea ultimele playere cu caseta.

Sursa: Dvice  

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google