Doar 720.000 de gadgeturi wearable cu Android Wear au fost livrate in 2014

de Redactia Hit | 12 februarie 2015

Compania de cercetare de piata Canalys afirma ca 720.000 dispozitive Android Wear au fost livrate in 2014, o cifra care nu face altceva decat sa confirme ca produsele wearable, indiferent de platforma software, sunt inca departe de a reusi sa impresioneze consumatorii.

Canalys sustine ca Motorola a fost "lider clar" in randul producatorilor, iar succesul, daca poate fi numit asa in contextul general al pietei de profil, se datoreaza, cel mai probabil, design-ului special al smartwatch-ului Moto 360. De asemenea, Canalys puncteaza, pentru Wall Street Journal, ca LG G Watch R a beneficiat de mai multa cerere din partea canalelor de distributie decat modelul anterior cu Android Wear, LG G Watch.

Cele 720.000 de gadgeturi Wearable cu Android Wear livrate reprezinta o cota mult prea mica in totalul segmentului, cu 4,6 milioane de bratari inteligente si ceasuri inteligente livrate. Insa, nu trebuie sa uitam ca multe dintre dispozitivele cu Wear au ajuns pe piata abia toamna trecuta, asadar, intervalele de timp analizate sunt disproportionate. Din nou, trebuie spus ca acestea sunt cifre care reflecta livrarile, nu datele de vanzari!

Noi suntem de parere ca, oricat de multe scuze ar incerca analistii sa gaseasca pentru succesul relativ scazut al gadgeturilor la purtator, situatia nu se anunta nici in continuare una prea roz nici pentru platforma Android Wear si nici pentru altele, precum Tizen (Samsung Gear S) din simplul motiv ca astfel de device-uri dubleaza multe dintre functiile cu care sunt dotate foarte multe modele de smartphones.

In ciuda acestei realitati, multi dintre analisti spun ca 2015 va fi un an in care industria ceasurilor si altor device-uri inteligente "purtabile" va reusi sa atraga mai mult atentia consumatorilor. Ramane sa vedem.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: evolutie piata wearable livrari smartwatch 2014 analiza canalys ceasuri inteligente android wear fail
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google