Departamentul pentru Energie al SUA, atacat de hackeri

de Redactia Hit | 6 februarie 2013

Computerele si serverele Departamentului pentru Energie al SUA au fost victima unui atac informatic la mijlocul lunii trecute, scrie presa internationala, citata de CNET.

Atacul a fost confirmat de institutie, insa deocamdata nu se stie mobilul clar al actiunii hackerilor. Atacatorii au reusit sa fure informatii ale personalului Departamentului de Energie si cateva date referitoare la anumite contracte. De asemenea, reprezentantii institutiei nu au reusit sa identifice nici macar ce departament din cadrul DOE a fost tinta atacului cibernetic.

Aceeasi sursa afirma ca hackerii nu au reusit sa fure (sau nu au vizat) si date confidentiale vitale pentu securitatea energetica a SUA in timpul atacului, dar astfel de actiuni sunt extrem de periculoase. Departamentul pentru Energie este responsabil pentru infrastructura energetica vitala a SUA, care cuprinde si energia nucleara.

Chiar daca atacul din ianuarie nu a avut efecte asupra activitatii energetice, el demonstreaza, daca mai era nevoie, ca hackerii pot patrunde in sistemele computerizate ale Guvernului american, ceea ce pune la indoiala capacitatea institutiilor SUA de a face face unei actiuni concertate din partea infractorilor informatici.

Sursa: CNET

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: DOE atac cibernetic hackeri sua energie atac informatic sua
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google