Dell Technologies si Fujitsu colaboreaza pentru a accelera adoptarea globala a Open RAN

de Redactie Hit.ro | 3 octombrie 2022

Dell si Fujitsu

Dell Technologies (NYSE:DELL) si Fujitsu colaboreaza pentru a facilita accesul furnizorilor de servicii de comunicații (CSP) la accelerarea adoptarii si simplificarea implementarii soluțiilor de rețele de acces radio deschise (Open RAN) la nivel global. 

Cele doua companii vor deschide calea pentru ca furnizorii de servicii de comunicații sa proiecteze rețele deschise cu tehnologiile pe care le aleg, prin colaborarea în ceea ce priveste soluțiile si inițiativele Open RAN, inclusiv:

    • Integrarea unitaților radio (RU) Fujitsu compatibile Open RAN cu Dell Open RAN Accelerator Card pentru a oferi furnizorilor de servicii de comunicații o alegere performanta de tehnologie critica pentru implementari Open RAN mai eficiente. 

    • O arhitectura de referința comuna, care combina expertiza Fujitsu în domeniul rețelelor deschise si al software-ului de rețea de acces radio cu expertiza Dell în domeniul tehnologiilor open. Soluția va include RU multi-banda, RAN virtualizata si software de gestionare a ciclului de viața de la Fujitsu, precum si RAN virtualizata si Open RAN Accelerator Card de la Dell.

    • Laboratorul de interoperabilitate 5G Open RAN al Fujitsu din Richardson, Texas, va fi conectat la laboratorul Dell Open Telecom Ecosystem Lab din Round Rock, Texas, oferind un mediu de testare ORAN extins pentru CSP, partenerii din ecosistem si noii intrați în tehnologia ORAN. 

„Având în vedere cresterea numarului de aplicații edge computing asteptate odata cu 5G, operatorii de rețea trebuie sa ia în considerare noi opțiuni precum Open RAN pentru a contribui la cresterea scalabilitații, flexibilitații si eficienței costurilor în rețelele lor", a declarat Bob O'Donnell, presedinte, TECHnalysis Research. „O modalitate cheie de a realiza acest lucru este prin ecosisteme mai deschise, motiv pentru care este important ca lideri din industrie precum Dell si Fujitsu sa colaboreze pentru noi opțiuni care pot egala performanța rețelelor tradiționale de astazi, reducând în acelasi timp costurile."

Proiectata pentru serverele Dell PowerEdge si alte servere bazate pe x86, Dell Open RAN Accelerator Card aduce performanța rețelelor de acces radio actuale în ecosistemul Open RAN. Cardul creste performanța serverului prin procesarea tuturor calculelor de Layer 1, permițând CPU sa se concentreze doar pe calculele Leyer 2, cu efectul reducerii cerințelor generale privind CPU-ul, consumul de energie si costurile generale. 

Cu RU-urile Fujitsu, lider în industrie, implementate în rețele din întreaga lume, sunt acceptate benzi multiple într-o singura unitate compacta pentru a oferi flexibilitate si posibilitați de alegere. Tehnologia de amplificare de înalta eficiența a radiourilor ajuta operatorii sa reduca consumul de energie, sprijinind inițiativele ecologice cu o mai mare eficiența energetica. 

„Cu tehnologia ORAN de la Fujitsu, aducem mai multa valoare furnizorilor de servicii de comunicații, oferindu-le acces la o gama larga de parteneri de ecosistem si la o tehnologie performanta din punct de vedere al prețului pentru implementarile lor de rețele deschise", a declarat Andrew Vaz, vice president of product management, Dell Technologies Telecom Systems Business. „Ne extindem ecosistemul de parteneri pentru a stimula o inovație mai rapida si o cale mai puțin costisitoare si mai eficienta catre Open RAN, astfel încât operatorii de rețea sa poata implementa rețele deschise 5G cu încredere."

"Colaborarea noastra cu Dell va extinde ecosistemul Open RAN aflat în crestere, oferind operatorilor mai multa putere în a alege cele mai bune componente pentru rețeaua lor, indiferent de producator", a declarat Greg Manganello, vice head of the mobile systems business unit at Fujitsu. „Inovarea si eficiența rețelelor care sunt inerente tehnologiei Open RAN vor contribui, de asemenea, la o lume mai conectata si mai durabila."

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google