De ce este timpul sa renunti la Java

de Liviu Petrescu | 7 septembrie 2012

Java a devenit una dintre cele mai anacronice tehnologii si nu mai include aproape niciun beneficiu, insa poate crea utilizatorilor probleme mari. Afla de ce este timpul sa renunti definitiv la Java, inainte ca platforma software sa provoace daune PC-ului, potrivit ReadWriteWeb.

Ca si Adobe Flash, care este pe cale sa fie dispara in favoarea HTML5, Java include numeroase vulnerabilitati ce pot fi exploatate de hackeri si aplicatii malware, si nu mai ofera cu adevarat beneficii care sa justifice folosirea sa. Pana si Microsoft sustine ca Java ar trebuie dezinstalata. Afla cum s-a ajuns in situatia de azi, pornind de la o platforma ce parea foarte promitatoare in urma cu 17 ani.

De ce este timpul sa renunti la Java?

1. Istoria Java

Lansata in 1995, de Sun Microsystems, Java a fost adoptata rapid datorita potentialului sau ridicat. Avantajul Java tinea de functionalitatea sa pe orice platforma, Windows, Mac si Linux. Aplicatiile scrise in limbajul de programare Java puteau fi executate pe orice platforma si in orice browser folosind un simplu plug-in.

Java nu a luat vreodata anvergura sperata de catre producatori, iar in 2009, Oracle a achizitionat Sun si Java a intrat pe o panta descendenta rapida.

De ce este timpul sa renunti la Java?


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: java plugin periculos update regulat java pericol java malware
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google