Cum sa va protejati profilul de Facebook impotriva cautarilor nedorite

de Liviu Petrescu | 10 iulie 2013

Facebook a introdus de doua zile noua functie Graph Search pentru toti utilizatorii. Unealta de cautare avansata include si optiuni noi de protejare a informatiilor publicate doar catre prieteni. Pentru a va asigura ca Graph Search nu indexeaza continut cu caracter privat, iata cum sa va protejati profilul de Facebook impotriva cautarilor nedorite.

1. Deschideti sectiunea "About" din profilul Facebook, unde fiecare informatie are o sectiune in care puteti edita cine are acces la ea, de la Public la complet Privat.

2. In partea de jos a paginii, poate fi controlat accesul la brandurile sau artistii care au primit un Like. Cu un click pe icoana creion din fiecare sectiune, poate fi accesata optiunea "Edit Privacy", care permite setarea a diferite grade de securitate pentru fiecare camp.

3. Urmatorul pas tine de modificarea setarilor de securitate in "Activity Log", meniu responsabil cu tot ce apare in Timeline. In pagina de setari de privacy, poate fi activat "Activity Log" pentru fiecare camp, lucru care permite un control mai detaliat al modului in care sunt accesate informatiile.

In meniul "Activity Log", fiecare camp are o icoana cu doua capete, care permite setarea unui nivel de securitate. Utilizatorii Facebook care vor sa stie in amanunt ce informatii ajung in Graph Search sunt sfatuiti sa verifice setarile pentru fiecare camp.

In acelasi meniu, utilizatorii pot sa refuze asocierea facuta prin Tag cu mesaje sau poze. Fiecare camp in care exista ceva tagged poate fi modificat printr-un click pe icoana cu doua capete, urmat de activarea optiunii "Report/Remove Tag".

Meniul special ofera numeroase actiuni posibile, inclusiv cele utilizate pentru a raporta activitati nepotrivite in reteaua sociala.

In cazul pozelor, sunt disponibile doua optiuni, cea de "untag" si cererea stergerii pozei de pe Facebook.

4. Ultimul pas pentru protejarea securitatii este limitatea vizibilitatii mesajelor vechi, dar si a celor viitoare. In "Privacy Settings and Tools", meniurile pot fi modificate cu usurinta.

Atata vreme cat optiunea "Activity Log" este activata si utilizatorul da click si pe "Limit Old Posts", profilul Facebook este securizat.

Pentru a verifica oricand ce pot vedea altii pe profilul de Facebook, exista si o optiune speciala. Poate fi accesata printr-un click pe lacatul din coltul superior din stanga ecranului, de unde poate fi aleasa functia "View As" pentru a verifica eficienta setarilor din reteaua sociala.

Sursa: Business Insider

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: facebook graph search setari profil facebook drepturile utilizatorului facebook
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google