Cum sa-ti pui in ordine conturile virtuale inainte sa treci la cele vesnice

de Liviu Petrescu | 19 septembrie 2012

Cum sa-ti pui in ordine conturile virtuale inainte sa treci in eternitate? Subiectul pare hilar pentru unii si sinistru pentru altii, tocmai pentru sunt prea putini cei care se gandesc serios la o astfel de problema. Poate ca este si normal deoarece facem parte din prima generatie ce are o astfel de dilema. Dincolo de subiectul neobisnuit ...ce se intampla totusi cu conturile tale virtuale atunci cand nu mai esti?

Putini citesc cu atentie drepturile utilizatorului cu privire la "bunuriloe" virtuale, fotografii sau texte urcate pe internet prin intermediul anumitor servicii. Cele mai multe devin proprietatea site-urilor folosite dupa moarte, iar inchiderea conturilor virtuale ce-ti poarta numele cade la latitudinea companiilor respective. Lumea virtuala de apoi ofera unele solutii, dar nimic nu este cu adevarat sigur in momentul de fata.

Colectia de muzica achizitionata online este insa pentru multi problema cea mai presanta, adusa la lumina de Bruce Willis, actor ce s-a suparat cand a descoperit ca nu poate lasa copiilor prin testament colectia de muzica achizitionata pe iTunes.

Bunurile pe care le-ai incredintat unor site-uri ar mai putea fi recuperate de urmasi doar printr-un proces costisitor, cu sanse mici de castig din moment ce tu ai semnat deja acordul de client. Pentru muzica, exista insa 3 solutii, adunate de GigaOM.

Cum sa-ti pui in ordine conturile virtuale inainte sa treci in eternitate

1. Protejeaza-ti toate bunurile dupa moarte

Legislatia in domeniu este abia la inceput, dar exista deja initiative private care promit protectia bunurilor virtuale dupa moarte, astfel incat mostenitorii sa se poata bucura cu adevarat de ele.

DAPTrust.com promite o solutie legala pentru evitarea restrictiilor impuse de conditiile de utilizator, astfel incat cei dragi sa poata avea acces la bunurile tale digitale dupa moarte.

Deocamdata, fundamentul legal pentru astfel de initiative nu este foarte clar, dar Romania va beneficia probabil de o legislatie in domeniu conceputa la nivel european.

Cum sa-ti pui in ordine conturile virtuale inainte sa treci in eternitate


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: conturi magazine virtuale drepturi utilizare itunes mostenire muzica digitala
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google