Cum poti fenta practicile discutabile ale Facebook

de Liviu Petrescu | 11 octombrie 2012

Reteaua sociala Facebook se ia tot mai in serios in rolul sau de compendiu al datelor personale ale celor peste 1 miliard de oameni. Este aceasta insa abordarea corecta? Daca nu-ti place modul in care reteaua sociala aduna tot mai multe informatii despre tine, iata cum poti "fenta" Facebook-ul in mod elegant si eficient.

Greseala principala a Facebook este de a incerca sa concentreze intr-un singur loc toate fatetele personalitatii umane, ca si cum glumele de care razi cu prietenii ar fi intotdeauna si pe gustul parintilor. Pentru a scapa de aceasta presiune de a divulga totul despre tine intr-un singur loc, The Verge sustine ca singura cale este inselarea Facebook si introducerea unor obstacole in calea incercarii retelei sociale de a afla cine esti cu adevarat.

1. Foloseste o data de nastere diferita

Chiar daca iti folosesti numele adevarat, o idee buna de a pune o piedica majora in calea cruciadei Facebook de a afla totul despre tine este data de nastere diferita.

Noile sisteme ofera prietenilor din lista un pop-up in care iti pot ura direct la "La Multi Ani!", astfel ca "greutatea" urarilor pe Facebook este tot mai mica, devenind pana la urma un act de complezenta si atat. In afara de data de nastere, poti alege si o locatie diferita sau poti "participa" virtual la evenimente Facebook din alte tari.

Nu uita ca esti o sursa de venit pentru Mark Zuckerberg cu fiecare click in reteaua sociala, iar dorinta Facebook este de a-ti baga pe gat reclame. 

Odata cu depasirea numarului de un miliard de utilizatori activi la nivel mondial, userul simplu nu mai valoreaza prea mult pentru reteaua sociala. Pentru Facebook este insa important ca o parte din acest numar impresionant de utilizatori sa poata fi orientata catre reclamele pentru diverse produse. Cu alte cuvinte, esti un "actionar" al Facebook, insa unul care nu castiga nimic de pe urma retelei.

Ghid: fenteaza Facebook-ul in mod elegant si eficient


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: drepturile utilizatorului facebook informatii profil facebook retea sociala facebook
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google