Cum au ajuns Apple si Samsung sa dea mai multi bani pe procese decat pe cercetare

de Liviu Petrescu | 10 octombrie 2012

Procesele dintre Apple si Samsung au o consecinta neasteptata asupra celor doi giganti: bugetele de cercetare si dezvoltare sufera din cauza resurselor investite in apararea patentelor existente. O serie de dovezi noi arata ca Samsung probabil nu a intentionat sa copieze iPhone, dar la un an dupa inceperea conflictului, ambele companii par sa sufere la capitolul inovatie.

Sistemul de patente actual este criticat de toti mai multi analisti, inclusiv de Steve "The Woz" Wozniak, iar consecintele mentalitatii conservatoare a companiilor IT incep sa se manifeste tot mai puternic.

1. A copiat Samsung intentionat Apple?

Inceput in 2011, procesul patentelor dintre Samsung si Apple s-a extins la nivel global. In SUA, s-a soldat cu un verdict in favoarea companiei americane, care va primi daune de 1 miliard dolari din partea Samsung, dar vrea chiar mai mult. Verdictul a fost dat pe baza faptului ca sud-coreenii ar fi copiat intentionat designul iPhone pentru propriile gadgeturi.

Multe citate scurte din documentele consultate de juriu au fost publicate in presa si au conturat imaginea de plagiator calculat a Samsung.

Cum au ajuns Apple si Samsung sa cheltuiasca mai multi bani pe procese decat pe cercetare

Publicarea unor pasaje mai lungi schimba insa perspectiva asupra declaratiilor din timpul sedintelor de design Samsung, scrie PCMag. Cu cat sunt citite mai multe documente, cu atat se ajunge la concluzia ca Samsung a considerat iPhone un standard in industrie ce trebuie respectat, nu copiat in detaliu.


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: apple vs samsung razboiul patentelor tehnologice inovatia apple
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google