Cum alegem cea mai potrivita masa de dining?

de Redactie Hit.ro | 12 septembrie 2022

Cum alegem cea mai potrivita masa de dining?

Mai mult decat o piesa de mobilier, o masa de dining întareste relatiile între membrii familiei, ne ajuta sa ne linistim dupa ritmul agitat al zilei si sa luam o pauza de la ecranele dispozitivelor cu care suntem obisnuiti.

În acest articol îti venim în ajutor cu informatii despre cum alegem cea mai potrivita masa de dining. 

 • Alege un stil simplu

Mesele de dining trebuie sa reziste între 5 si 10 ani si sa aiba un stil care sa îti placa si peste mai multi ani. Îti recomandam sa investesti într-o masa lipsita de detalii stranii de design pentru a nu regreta mai tarziu alegerea facuta.

Opteaza pentru un stil simplu si verifica totodata cat de solida este masa si daca stai confortabil cand te asezi la ea.

 • Acorda atentie încadrarii mesei în spatiul de care dispui

Chiar daca masa de dining încape în camera, ea poate lasa impresia ca este enorma fata de celelalte elemente de mobilier.

Ca sa eviti acest scenariu, traseaza pe podeaua camerei dimensiunile mesei pe care intentionezi sa o cumperi. Apoi asaza în interiorul conturului trasat cateva scaune. Îndeparteaza-te de zona si priveste din exterior pentru a vedea daca masa se încadreaza vizual în decor sau daca pare supra ori sub-dimensionata în raport cu acesta.

 • Forma mesei conteaza

Mesele patrate si dreptunghiulare sunt cel mai des întalnite si din acest motiv sunt disponibile în cel mai mare numar de stiluri, dimensiuni si optiuni de extindere.

O masa rotunda si o masa ovala de dining ofera mai mult spatiu în jurul lor pentru ca nu au colturi, ele reprezentand alegerea potrivita mai ales pentru spatiile înguste.

 • Tipul de suport influenteaza numarul de locuri disponibile

Mesele de dining se pot sprijini pe picioare sau pe un suport de tip piedestal. Tipul de sustinere influenteaza numarul de locuri disponibile la masa si e important sa existe suficient spatiu sub masa pentru picioare.

O masa cu picioare subtiri sau amplasate la colturi permite amplasarea unui scaun în plus, în timp ce o masa rotunda de dining cu suport tip piedestal ofera mai multa flexibilitate în aranjarea scaunelor în jurul ei.

 • Alege materialul potrivit

Cele mai des întalnite materiale sunt:

 • Lemnul

Lemnul masiv este un material clasic, durabil si usor de reparat, însa mai scump în comparatie cu alte materiale. Desi se poate zgaria, uza sau contracta la caldura si umiditate, el poate fi reparat si ramane o alegere populara pentru aspectul sau elegant si rezistenta în timp. 

 • Furnirul din lemn

Furnirul este un material mai accesibil ca pret decat lemnul masiv. O masa de dining fabricata dintr-un furnir de calitate are o eticheta care indica lemnul si metoda folosite la debitare, de aceea e bine sa verifici aceste elemente înainte de a cumpara masa. 

 • Piatra si materialele cu aspect de piatra

Printre materialele cu aspect de piatra folosite pentru fabricarea blaturilor pentru mesele de dining se numara marmura, compozitul de cuart si piatra turnata.

Cel mai important avantaj este durabilitatea, însa pentru ca sunt poroase, aceste materiale pot retine cu usurinta petele.

 • Sticla

Mesele cu blat din sticla nu sunt foarte scumpe si pot crea senzatia de spatiu deschis. Desi se poate ciobi, zgaria si retine urmele de degete, cu atentia adecvata o astfel de masa poate rezista ani buni si conferi diningului un aer aparte.

 • Metalul

Acest material, în versiunile de otel inoxidabil ori alama, este folosit mai mult la fabricarea bazei meselor, însa poate fi folosit si pentru blaturi. Durabil si greu de deteriorat, singurele dezavantaje sunt ca reflecta urmele de degete si poate necesita produse speciale de curatare.

 • Plasticul si materialele laminate

Turnate într-o forma sau lipite pe un placaj, aceste materiale reprezinta o optiune foarte accesibila ca pret. Rezista la pete si necesita putina întretinere, însa nu confera aceeasi eleganta încaperii ca lemnul masiv sau furnirul.

Cea mai potrivita masa de dining este fabricata cu temeinicie din materiale durabile, cu finisari care rezista la utilizare intensa si prezinta semne putin vizibile de uzura în timp.

Te invitam sa alegi masa de dining potrivita pentru tine de la show-room-ul nostru, unde te asteptam cu mobila care inspira o stare de bine!

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google