Creatorul Internetului critica spionajul electronic: Este infiorator si prostesc

de Redactia Hit | 8 noiembrie 2013

Informaticianul britanic Sir Tim Berners-Lee, care a creat sistemul world wide web, a declarat ca spargerea criptarilor de catre agentiile de spionaj britanice si americane este "infioratoare si prosteasca".

Sir Tim Berners-Lee a declarat pentru ziarul britanic The Guardian ca aceasta practica a subminat eforturile in cadrul luptei impotriva infractiunilor cibernetice si in cadrul razboiului cibernetic. El a indemnat totodata la o "dezbatere publica sincera si completa" pe tema supravegherii pe Internet, relateaza BBC News online.

Aceste declaratii apar in contextul in care o Comisie parlamentara urmeaza sa ii audieze pe sefii agentiilor britanice de spionaj - GCHQ, MI5 si MI6 - impreuna, intr-o sedinta publica, pentru prima data.

In opinia lui Sir Tim Berners-Lee, sistemul de verificare si control al GCHQ si contrapartii sale americane NSA - ale caror activitati de spionaj au facut obiectul unor dezvaluiri provenind de la fostul consultant al serviciilor americane de informatii Edward Snowden - a esuat.

Cititi mai mult despre "Creatorul Internetului critica spionajul electronic: Este infiorator si prostesc" pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Sir Tim Berners Lee creatorul internetului inventator internet spionaj
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google