Cisco estimeaza o crestere de sase ori a traficului cloud pana in anul 2016

de Redactia Hit | 31 octombrie 2012

Cisco estimeaza o crestere a patru ori a traficului global din centrele de date, care va atinge un volum total de 6,6 zettabytes pe an in 2016.

Compania anticipeaza si o crestere de sase ori a traficului cloud global, componenta traficului din centrele de date cu cea mai rapida crestere – o rata anuala compusa de crestere (CAGR) de 44% – de la 683 exabytes de trafic anual in 2011 la 4,3 zettabytes pana in 2016.

(clic pe imagini pentru dimensiune mare)

Comparativ, 6,6 zettabytes reprezinta echivalentul a:

  • 92 trilioane ore de transmisie de muzica – echivalentul a aproximativ 1,5 ani de transmisie continua de muzica pentru populatia lumii in 2016.
  • 16 trilioane ore de conferinte business pe web – echivalentul a aproximativ 12 ore de conferinte web zilnice pentru forta de munca a globului in 2016.
  • 7 trilioane ore de transmisie on-line video de inalta definitie (HD) – echivalentul a aproximativ 2,5 ore de video HD transmis zilnic pentru populatia lumii in 2016.

Majoritatea traficului centrelor de date nu este efectuat de utilizatorii finali, ci de centre de date si volume de lucru in cloud-computing folosite in activitatile care sunt practic invizibile persoanelor fizice.

In perioada 2011-2016, Cisco estimeaza ca aproximativ 76% din traficul centrelor de date va ramane la nivel de centre de date si va fi generat in mare parte de stocarea, producerea si dezvoltarea datelor.

Alte sapte procente de trafic in centre de date va fi generat intre centrele de date, determinat in principal de replicarea datelor si actualizari de software/sistem.

Restul de 17% din traficul centrelor de date va fi produs de utilizatorii care acceseaza sisteme cloud pentru a naviga pe web, a trimite mesaje pe e-mail si a folosi transmisii video.

Studiul Cisco Global Cloud Index preconizeaza ca pana in 2016, Orientul Mijlociu si Africa vor inregistra cea mai mare rata de crestere a traficului cloud, in timp ce regiunea Asia Pacific va procesa cele mai mari volume de lucru cloud, urmata de America de Nord.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cisco Global Cloud Index evolutie trafic date cloud evolutie cloud computing 2012
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google