China renunta partial la cenzura Facebook si Twitter. Cum s-a razgandit Beijingul

de Liviu Petrescu | 25 septembrie 2013

Autoritatile chineze ar putea face o gaura in "marele firewall chinezesc", prin abandonarea cenzurii Facebook si Twitter, cel putin intr-o zona restransa. Motivul pentru care Beijingul este dispus sa relaxeze partial cenzura online pare a fi legat de stimularea cresterii economice.

Accesul la site-urile globale ar putea fi restabilit in zona de comert liber din Shanghai, unde lucreaza un numar de straini. Ridicarea restrictiilor de accesare pentru Twitter, Facebook si chiar pentru site-ul The New York Times ar putea face China mai atractiva pentru afaceristii straini.

Cenzura online China

Daca initiativa chineza intra in vigoare in curand, cenzura ar putea ceda si in alte zone ale tarii, ducand la acces online liber in China. Cenzura internetului a inceput in 2009, cand Facebook a fost blocat dupa un conflict etnic intern si s-a raspandit rapid.

Masura ar putea fi un precedent important si pentru alte tari care restrictioneaza accesul cetatenilor la un internet necenzurat, masura privita cu ingrijorare de catre investitorii straini.

Sursa: The Verge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cenzura online china cenzura facebook china cenzura twitter china
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google