China blocheaza accesul la YouTube

de Bianca Dinu | 26 martie 2009

Fara a oferi explicatii, China a blocat, din nou, accesul populatiei la site-ul YouTube incepand cu aceasta saptamana.

Deocamdata nu se cunoaste motivul pentru care China a facut aceasta alegere, sustin reprezentanti ai Google, compania din spatele YouTube, insa se banuieste ca restrictia a avut loc din cauza posibilelor critici la adresa Partidului Comunist.

Un purtator de cuvant din cadrul Guvernului a sustinut ca in China sunt 300 de milioane de utilizatori de Internet si 100 de milioane de bloguri. Acest lucru indica, din punctul lui de vedere, faptul ca mediul online din China este deschis, dar are nevoie de reglementari pentru a preveni raspandirea informatiilor cu potential negativ si pentru a pastra securitatea nationala a statului.

Accesul la YouTube a mai fost blocat o data in luna martie. De asemenea, in contextul demersurilor de limitare a accesului la internet pe teritoriul chinez, in luna ianuarie a fost blocat accesul la cateva sute de site-uri foarte populare. In urma cu un an, statul chinez blocase pentru prima data accesul catre YouTube.

Toate aceste restrictii venite din partea Chinei au avut legatura cu incercarea de a minimaliza raspandirea informatiilor cu potential negativ precum proteste, critici, nemultumirea comunitatii internationale sau punerea intr-o lumina nefavorabila a politicilor promovate in Tibet.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google