"Cercetatorii au descoperit ca...". Sa ne amuzam cu rezultatele unor studii

de Ana-Maria Dragota | 21 februarie 2013

"Cercetatorii britanici" si studiile realizate de acestia reprezinta, de ceva vreme, mai mult un subiect de amuzament decat o sursa pe care sa o citezi cu incredere.

Iata cateva dintre cele mai haioase rezultate de studii aparute in ultimele luni.

Telefoanele mobile si condusul nu trebuie combinate - dovedit stiintific

Toata lumea stie ca soferii nu mai sunt 100% atenti la trafic atunci cand vorbesc la telefonul mobil. Oricat de buna ti-ar fi atentia distributiva, exista motive clare pentru care legea nu iti permite sa folosesti un telefon mobil in timp ce conduci.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta au simtit nevoia sa faca un studiu si sa ajunga, in mod oficial, la concluzia ca nu este bine sa vorbesti la telefon atunci cand conduci.

Angajatii urasc sedintele - dovedit stiintific

Majoritatea sedintelor inseamna o pierdere totala de timp si nu au nicio finalitate. Mai mult, multi dintre angajati sunt rugati sa vina in sedinte cu idei si propuneri de dezvoltare care nu sunt, aproape niciodata, luate in considerare.

Asa ca da, este evident ca angajatii nu sunt tocmai incantati atunci cand trebuie sa mearga intr-o sedinta.

Prietenii sunt minunati - dovedit stiintific

Ce fel de om nu se simte bine alaturi de prietenii sai si nu ii considera pe acestia grozavi? Se pare ca acela care a considerat ca este nevoie de o cercetare pentru a descoperi care sunt beneficiile prietenilor. Socant: prietenii ne fac sa ne simtim mai bine si sa scapam de starile de depresie.Nici nu ne-am fi gandit la asa ceva daca nu erau cercetatorii care dea un verdict...

Oamenii se imbraca mai gros atunci cand este frig - dovedit stiintific

Cand afara sunt grade cu minus si viscoleste, oamenii se imbraca suficient de gros incat sa nu simta frigul. Pentru ca este un lucru absolut normal. Nu insa si in viziunea oamenilor de stiinta, care au facut o cercetare pentru a descoperi de ce oamenii isi pun pe ei mai multe straturi de haine.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: studii cercetatori oameni de stiinta telefon mobil
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google