Cele mai tari concepte de ecrane flexibile

de Liviu Petrescu | 10 aprilie 2012

Noul Samsung Youm, ecranul flexibil, deschide larg portile imaginatiei, iar compania sud-coreeana lucreaza deja la multe gadgeturi care vor beneficia de noua tehnologie. Iata cele mai uimitoare concepte de ecran flexibile, potrivit DigitalTrends.

Daca pana acum Retina Display a fost cel mai discutat display cu o calitate a imaginii impresionanta, ecranul flexibil Samsung Youm si hartia digitala LG sunt pe cale sa deschida o noua era tehnologica ce vizeaza display-uri de calitate ce pot fi indoite.

Ecranele AMOLED au facut cu succes tranzitia de la sticla la film: noul Samsung Youm foloseste tehnologia TFT (thin film transistor) pentru a oferi imagini de o calitate excelenta pe un display mai subtire si mai usor.

Samsung sustine chiar ca noul Youm este imposibil de distrus atunci cand este folosit in conditii corecte si lauda ecranul flexibil ca o tehnologie ce depaseste ecranele LCD si OLED. Compania a inregistrat deja 6 patente pentru noua tehnologie si a pregatit cateva concepte de ecrane flexibile uimitoare.

Cele mai uimitoare concepte de ecrane flexibile

Marcile inregistrate Samsung

Samsung a depus la oficiul pentru patente din SUA cateva concepte nou, toate bazate pe tehnologia OLED cu ecran flexibil. Compania sud-coreeana a tinut sa inregistreze si denumirile WAMOLED, FAMOLED, PAMOLED si TAMOLED alaturi de Youm, pentru a se asigura ca va beneficia de cele mai atragatoare denumiri pentru toate aplicatiile practice ale ecranului flexibil.

Cele mai uimitoare concepte de ecrane flexibile

1. Display card flexibil

Cel mai "rezonabil" concept propus de Samsung pe baza tehnologiei sale Youm este practic un cititor de carduri, care afiseaza continutul digital pe display-ul subtire, transparent si flexibil. Un atu important al ecranelor flexibile este si faptul ca sunt la fel de rezistente la amprente ca un ecran OLED de sticla.

Cele mai uimitoare concepte de ecrane flexibile


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google