Cele mai mari rivalitati din istoria Apple

de Liviu Petrescu | 25 septembrie 2012

Apple a ajuns pe una dintre pozitiile de top in industria IT fara sa-si faca prea multi prieteni. Compania a avut numeroase rivalitati istorice, mai ales in perioadele in care a fost condusa de Steve Jobs, care fac noul conflict Samsung vs Apple sa para o cearta de copii. Iata cele mai mari rivalitati din istoria Apple, adunate de Mashable.

Dupa ce Apple a obtinut daune de 1 miliard dolari din partea Samsung, compania americana mai vrea 700 milioane dolari. Conflictul dintre Apple si Samsung, bazat pe patentele tehnologice este insa recent, iar Apple are alte rivalitati mult mai vechi, care s-au derulat de-a lungul istoriei companiei. Procesele dintre Samsung si Apple ar putea continua chiar daca cele doua companii colaboreaza, deoarece multe dintre rivalitatile istorice Apple au pornit cu o colaborare.

1. Apple vs Microsoft

Bill Gates si Steve Jobs si-au inceput relatia ca perteneri de afaceri: computerul Apple II a inclus software produs de Microsoft. Prima versiune de Windows a inclus elemente grafice create de Apple, dar la mijlocul anilor 80 cele doua companii au devenit concurente, iar relatiile bune au disparut.

Apple nu a recuperat niciodata cota de piata pierduta in favoarea Windows, dar compania a continuat sa puna calitatea inainte de cantitate, dar iPhone-ul i-a adus profituri uriase, iar iPad-ul a fost o lovitura sub centura pentru Microsoft. Reactia lui Bill Gates la lansarea iPad, dupa ce Microsoft a suferit multe esecuri in incercarea de a promova PC tableturile, a fost doar: "E OK".

Cele mai mari rivalitati din istoria Apple


Citeste in continuare 1 2 3 4 5
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: rivalitati istoria apple apple vs samsung apple vs microsoft apple vs google
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google