Ce stiu romanii despre "Cloud", "realitate augmentata" si ochelarii Google

de Redactia Hit | 3 septembrie 2013

Patru din zece romani cu acces la Internet spun ca au auzit de "cloud storage" sau "stocare in cloud, 12% folosesc astfel de servicii, in vreme ce mai bine de jumatate, desi nu le utilizeaza, si-ar dori sa o faca, arata rezultatele unui studiu realizat de GfK.

Studiul mai arata ca exista si persoane (aproximativ o treime) care sunt mai putin deschise catre astfel de servicii. Ele spun ca nu le utilizeaza si nu le-ar placea sa apeleze la ele in viitor. Mai bine de 6 din 10 dintre cei chestionati considera cloud-ul o modalitate de stocare a datelor utila.

Termenul de realitate augmentata este cunoscut pentru 30% dintre participantii la studiu, iar cel de "Google glasses" (ochelarii Google) pentru 34%. Mai mult de trei sferturi declara ca le-ar placea sa le utilizeze, iar doua treimi spun ca le considera utile.

60% au aflat despre posibilitatea de a-si plati cumparaturile in interiorul magazinelor cu ajutorul smartphone-ului si 37% stiu despre existenta Google Wallet. 60% dintre participantii la studiu se arata chiar dornici sa le foloseasca in viitor.

In ceea ce priveste Smart TV-urile, ele sunt cunoscute de majoritatea utilizatorilor de internet (9 din 10). Interesul pentru acest model de televizoare este mare, 83% dintre cei chestionati afirmand ca si-ar dori sa detina un astfel de aparat.

Aceste intentii confirma de altfel datele de vanzari monitorizate de studiul GfK TEMAX care arata ca in 2012 numarul de smart TV-uri achizitionate de romani a crescut de trei ori fata de 2011. Aproape 12 procente dintre utilizatorii de internet declara ca au deja un televizor inteligent, iar 88% il considera util.

Studiul a fost realizat online, pe un esantion de 524 persoane utilizatoare de Internet din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 15 si 54 ani.

Sursa: GfK Romania

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: studiu cloud computing studiu realitatea augmentata studiu gfk educatie IT romani
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google