Ce noutati ar putea aduce iPad 5? Probabil vedem pana in vara

de Liviu Petrescu | 19 martie 2013

Chiar daca iPad 4 a primit un refresh minor chiar in luna februarie, o versiune cu mai mult spatiu de stocare, iPad 5 soseste pana in luna iunie, potrivit celor mai multi analisti. Ce noutati ar putea aduce iPad 5? Iata cele mai credibile zvonuri despre noua tableta Apple.

Vanzarile tabletelor Apple de 9,7 inci au fost afectate de iPad mini, dar compania continua sa investeasca si in dezvoltarea tabletei cu ecran mare. Iata cele mai probabile noutati pe care le-ar putea aduce iPad 5.

Ecranul iPad 5

In timp ce iPad mini va face tranzitia la Retina Display pentru generatia urmatoare, iPad 5 va ramane la aceeasi rezolutie de 2560x1536, dar va include cel putin o tehnologie noua.

iPad 5 va avea un ecran cu aceeasi tehnologie ca cea folosita pentru tableta mai mica, IGZO. Display-urile produse de Sharp (IGZO - Indium Gallium Zinc Oxide) permit producerea unor ecrane mai subtiri. Modelul Sharp de 10 inci are insa o rezolutie de 2560x1600, dar nu se stie daca Apple va continua sa ceara ecrane dupa marimea proprie.

Ce noutati ar putea aduce iPad 5? Probabil vedem pana in vara

Procesor iPad 5

Apple continua dezvoltarea chipset-urilor proprii, astfel incat procesorul iPad 5 va fi probabil includ intr-un cip hibrid, care contine doua tituri de nuclee, ARM Cortex A15 si ARM Cortex A7, pentru reducerea consumului bateriei. Samsung a dezvoltat deja acest tip de chipset hibrid bazat pe inovatia ARM big.LITTLE in Exynos Octa, procesorul utilizat de Samsung Galaxy S4.

Ce noutati ar putea aduce iPad 5? Probabil vedem pana in vara

Design iPad 5

Fanii Apple care abia asteapta lansarea noii tablete nu vor avea parte de surprize prea mari cu privire la designul iPad 5. Fotografiile cu parti componente ajunse recent online confirma faptul ca noua tableta va fi practic un "iPad maxi", preluand liniile de design ale tabletei mai mici, de 7,9 inci.

Ce noutati ar putea aduce iPad 5? Probabil vedem pana in vara

Camera iPad 5 si iOS 7

Pentru a concura cu tehnologia Nokia PureView si noul HTC UltraPixel, Apple va avea cu siguranta si un upgrade pentru camerele foto ale iPad 5, poate chiar pana la 8MP pentru camera iSight si 2MP pentru cea FaceTime, frontala.

Deocamdata nu este clar daca iOS 7 va sosi odata cu noul iPad 5, dar upgrade-ul sistemului de operare mobil Apple este asteptat pana la sfarsitul anului. Se pare ca de aceasta data Apple va opera si modificari vizuale in interfata, pentru a nu ramane in urma Windows Phone, a BlackBerry OS si a Android Jelly Bean 4.2 care avanseaza cu pasi tot mai mari.

Sursa: ZDNet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ecran ipad 5 procesor ipad 5 design ipad 5
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google