Ce faci cu un telefon gasit pe strada? Iata ce fac altii! (STUDIU)

de Liviu Petrescu | 21 martie 2012

Pe masura ce tot mai multe date personale isi gasesc locul in telefon, pericolele in cazul pierderii sau furtului smartphone-ului sunt tot mai mari. Symantec a desfasurat un studiu care arata ca informatiile stocate in telefonul pierdut sunt o tentatie foarte mare pentru oricine il gaseste.

Studiul Symantec demonstreaza ca si oamenii cu intentii bune pot ceda tentatiei, iar informatiile stocate in telefon nu sunt in siguranta nici daca acesta este gasit de un bun samaritean, ce intentioneaza sa il returneze, scrie CNN.

1) 50 smartphone-uri Android "pierdute"

Compania de securitate online a desfasurat in cinci orase din America de Nord un studiu cu privire la ce se intampla cu telefoanele gasite. Reprezentantii companiei au "pierdut" 50 telefoane Android in Los Angeles, New York, San Francisco, Washington si Ottawa.

Niciunul dintre telefoanele pierdute nu avea instalate masuri de securitate si toate smartphone-urile Android aveau acelasi set de aplicatii si date personale. In mai mult de 95% dintre cazuri, cei care au gasit telefoanele abandonate in locuri publice au incercat sa acceseze informatii personale, ce nu tineau de identificarea proprietarului telefonului.

Ce faceti cand gasiti pe strada un telefon? Iata ce fac ceilalti! (STUDIU)


Citeste in continuare 1 2 3 4 5
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google