Ce este UltraPixelul HTC One?

de Liviu Petrescu | 28 martie 2013

HTC se lauda cu o tehnologie noua pentru camera foto utilizata de HTC One. Smartphone-ul Android promite cu un senzor de doar 4MP imagini la fel de bune precum cele facute de telefoane cu camera foto de 8MP sau chiar 13MP. Secretul este UltraPixel, tehnologia care a contribuit si la amanarea lansarii telefonului. Dar ce este UltraPixelul celor de la HTC?

Compania taiwaneza revine in top in acest an cu HTC One, smartphone cu numeroase atuuri. Unul dintre cele mai importante este camera foto. Daca sunteti curiosi cum anume permite tehnologia UltraPixel captura de poze excelente cu un senzor de numai 4MP, iata explicatia completa.

UltraPixelul HTC One explicat in detaliu

HTC a adoptat o strategie noua fata de cei mai multi producatori de gadgeturi, care continua sa mizeze pe un numar cat mai mare de megapixeli. Fiecare megapixel este insa creat dintr-un milion de pixeli, iar captura fiecaruia tine de un "fotosit" care transforma lumina in informatie digitala.

Noul HTC One nu creste numarul fotositilor mici. Tehnologia HTC vizeaza marirea fiecaruia, lucru ce face ca senzorul sa fie mult mai sensibil la lumina, realizand poze mai bune. Masurand fotositii in micrometri, HTC sustine ca fiecare pixel capturat intr-o imagine este mai realist decat cei folositi de senzori mai mari.

Ce este UltraPixelul HTC One?

Decizia HTC de a creste acuratetea fiecarui pixel are insa si un dezavantaj. Camera HTC One poate face poze de numai 4MP, cu o rezolutie maxima de 2688x1520.

Ce este UltraPixelul HTC One?

Camera HTC One

Avantajul principal al camerei telefonului tine de fotositii mult mai mari, de 4 um. iPhone 5 si Nokia 808 Pureview utilizeaza fotositi de numai 1,4 um. Calitatea imaginilor capturate cu HTC One este insa crescuta in mod substantial si de faptul ca senzorul include o optiune de stabilizare optica a imaginii. Aceasta tehnica utilizata in general de aparatele de fotografiat este prezenta si la Nokia Lumia 920, un alt telefon laudat pentru perfomanta excelenta a camerei sale foto.

Ce este UltraPixelul HTC One?

Alaturi de tehnologia UltraPixel si stabilizarea optica a imaginii, HTC One va oferi o performanta chiar mai mare decat cea laudata la inceput de presa de specialitate. Smartphone-ul va utiliza un nou firmware fata de cel prezentat pana acum in review-uri, care creste in special calitatea imaginilor capturate in lumina puternica.

Surse: Hardwarezone, GSMArena

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ultrapixel htc one camera htc one update htc one
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google