Cat vor costa ochelarii Google Glass?

de Liviu Petrescu | 12 august 2013

Disponibil momentan doar la un pret exorbitant de 1.500 dolari, Google Glass va sosi in magazine in varianta la un pret mult mai redus, de 299 dolari, potrivit analistilor. Ochelarii de realitate augmentata se afla in continuare in dezvoltare, dar pentru a fi un gadget competitiv odata cu lansarea pentru publicul larg, Google are nevoie de un pret atragator.

Pretul de 300 de dolari nu a fost confirmat oficial de Google, dar analistii cred ca acesta va fi pretul de referinta pentru gadget. Chiar daca Google Glass va utiliza componente mult mai performante decat in prezent, pragul de pret va ramane probabil fix, avand in vedere ca preturile multora dintre ele sunt in scadere.

 

Google Glass

Cel mai scump component al gadgetului va fi probabil ecranul special, la un pret de aproximativ 35 dolari, dar pretul Google Glass va depinde si de bateria si procesorul puternic. Pentru a-si asigura stocul necesar de ecrane fara sa depinda prea mult de alte companii, Google a investit o suma importanta de bani in Himax Technologies, producatorul display-urilor pentru ochelarii de realitate augmentata.

Lansarea Google Glass este asteptata in 2014, dar ochelarii considerati de multi viitorul technologiei portabile ar putea intarzia daca Google considera ca nu sunt suficient de utili pentru utilizatorii obisnuiti.

Sursa: Geek

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ochelari google glass pret google glass lansare google glass
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google