Cat de mult isi va enerva Facebook userii cu reclame video in News Feed?

de Ana-Maria Dragota | 12 martie 2013

Compania Facebook a anuntat inca din luna decembrie a anului 2012 ca pana in aprilie 2013, cel tarziu, va lansa un serviciu de publicitate video in newsfeed. Cu toate ca in acest fel vor creste incasarile companiei, este foarte posibil ca aceasta modalitate de publicitate sa ii enerveze pe userii retelei de socializare.

Ideea este ca, indiferent daca se vor conecta de pe laptop, desktop sau dispozitive mobile, userii vor fi pusi in situatia in care vor fi obligati sa vada aceste clipuri. Explicatia? Acestea vor porni automat, conform Mashable.com.

Rory Maher, analist la Hillside, a declarat luna trecuta ca Facebook.com a avut in testare aceste anunturi video, care ar putea fi lansate in prima jumatate a acestui an. Si David Fischer, directorul diviziei de publicitate al retelei sociale, a confirmat ca Facebook a cautat pana acum o optiune de a introduce publicitatea prin clipurile video.

Facebook a incercat deja sa monetizeze acest serviciu prin optiunea Promote, adresata paginilor de companii. Totusi, reprezentantii companiei de socializare se gandesc acum la o modalitate prin care sa puna in aplicare serviciul nou, dar in acelasi timp evite sa isi enerveze userii

Saptamana trecuta, Facebook a facut un pas important prin reproiectarea News Feed, care va pune mai mult accent pe continut vizual. Dar scopul acestei modificari este, de asemenea, acela de a oferi mai mult spatiu pentru publicitate bazata pe foto si video.

Dave Williams, fondator si CEO al Blinq Media, a mentionat ca a auzit cateva zvonuri referitoare la faptul ca echipa de vanzari a retelei de socializare incearca sa aduca mai multi clienti prin propunerea unui pachet de reclame interactive.

In acest moment, la acest proiect lucreaza o echipa formata din 150 de oameni care implementeaza clipurile publicitare pentru paginile business.

O varianta pe care cei de la Facebook au luat-o in calcul pana acum este aceea urmata de site-ul YouTube.com pentru difuzarea anunturilor video, astfel incat userii sa tolereze mai usor acest tip de publicitate.

Sursa: mashable.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: facebook publicitate facebook promote facebook clipuri video facebook
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google