Cardurile SD devin capabile sa inregistreze 4K

de Radu Eftimie | 2 decembrie 2013

Industria de profil incearca din greu sa impuna standardul Ultra HD cat mai repede posibil, chiar daca putini useri au acces la aceasta tehnologie scumpa si chiar daca, cel putin din punct de vedere al content-ului, exista in acest moment o mare problema.

SD Association a reusit deja pune pa picioare tehnologia care va asigura inregistrarea/stocarea continutului 4K pe urmatoarea generatie de camere de filmat.

CUMPARA DE PE The HIT Shop carduri de memorie si alte stolutii de stocare!

Noile specificatii ale cardurilor de memorie SDXC/SDHC se inscriu in clasa U3 (Ultra High Speed Class 3), care asigura destula performanta si viteza pentru sustinerea contentului ultra HD.

Cardurile din clasa U3 au ca performanta minima o viteza de scriere de 30 MB/s, ceea ce asigura inregistrarea continutului in format ultraHD si evident 2k.

Device-urile capabile de captura 4K sunt deja disponibile pe piata. Un exemplu este Sony FDR-AX1, care desi initial suporta formatul XQD pentru inregistrare FullHD, este compatibila si cu noile carduri U3 printr-un simplu upgrade al aparatului.

La ce preturi ne putem astepta in prima faza pentru noile carduri capabile 4K? Este greu de spus, insa in mod sigur vor fi destul de costisitoare.

Surse: SD Association via DigitalTrends

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: card sdhc 4k card ultra hd camera sony 4 k
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google