Canonical renunta la serviciul de cloud Ubuntu One

de Radu Eftimie | 3 aprilie 2014

Canonical a anuntat ca va renunta la serviciul sau de cloud, Ubuntu One, in conditiile in care acesta nu este rentabil si nu poate concura, in lipsa unor invetitii, cu alte servicii similare.

Jane silber, CEO al Canonical, a facut publica aceasta informatie pe blogul companiei. "Daca oferim un serviciu, atunci ne dorim ca el sa fie competitiv la nivel global (...). Pentru a ajunge la acest nivel, Ubuntu One are nevoie de mai multe investitii decat suntem dispusi sa facem", a scris Silber pe blogul Canonical.

Decizia de inchidere a serviciului de cloud este definitiva si va fi pusa in aplicare lunile urmatoare. Mai exact, utilizatorii care au fisiere stocate in Ubuntu One trebuie sa stie ca le pot descarca pana la data de 30 iulie, anul acesta.

In acelasi timp, stocarea de noi fisiere si crearea de conturi noi au fost suspendate deja de Canonical.

Avand in vedere ca anuntul a fost facut ieri, multi utilizatori Ubuntu au crezut ca este vorba despre o simpla gluma de 1 Aprilie, mai ales ca serviciul de cloud in discutie este foarte util si oferea o integrare destul de buna cu sistemul de operare Ubuntu. Din pacate, nu este o gluma.

Sursa: Canonical

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ubuntu one inchis canonical ubuntu one serviciu cloud ubuntu
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google