Canon EOS 600D - Review HIT.ro

de Redactia Hit | 30 martie 2012

HIT.ro va aduce "Review-ul saptamanii", prin care incercam, in fiecare vineri, sa va oferim noutatile legate de cele mai importante gadgeturi lansate pe piata si pe care le-am testat.

Cum facem testele? Folosim o saptamana cate un gadget, dupa care va impartasim si voua exeperienta pe care am avut-o cu device-ul respectiv.

Saptamana aceasta ne-am ocupat de un DSLR de la Canon. Este vorba despre Canon 600D care a ajuns la noi cu obiectivul de kit si cu unul de 55-250 mm. Iata ce impresie ne-a lasat aparatul.Specificatii tehnice:

 • Senzor CMOS de 18 megapixeli
 • Mod auto inteligent (Auto Scene Selection, Auto PictureStyle)
 • Filmare la rezolutie Full-HD
 • Ghid de utilizare direct pe ecran
 • Fotografiere in rafala cu 3.7 cadre pe secunda
 • Sistem de focalizare cu 9 puncte AF
 • Ecran LCD rabatabil, cu rezolutie de 1,040k si diagonala 3 inch
 • Filtre creative
 • Control wireless al blitzurilor Canon SpeedLite
 • Expunere realizata iFCL in 63 de zone
 • Greutate body: 570 grame

Constructie si design

Canon-ul este recunoscut pentru designul extrem de ingrijit al aparatelor sale, mai ales daca vorbim despre cele semi-profesionale si profesionale. Nici Canon 600D nu se abate de la regula. Partile din plastic sunt de buna calitate, cauciucul folosit pentru inelele de reglaj manual ale obiectivelor si pentru body este aderent, iar butoanele sunt cele pe care le regasesti si pe modelele mai vechi de la Canon. (pentru conformitate, precizam ca body-ul EOS 600D este realizat din policarbonat, otel si fibra de sticla).

Spatele camerei

Display-ul rabatabil este un element important pentru cei care prefera sa fotografieze fara folosirea vizorului clasic. Celelalte elemente sunt cele care ajuta la o parte din setarile camerei sau la navigarea prin meniul aparatului.

In partea de sus, in extremitatea dreapta se gasesc butoanele de zoom in modul vizualizare, iar in partea diametral opusa avem butonul dedicat pentru Menu si Info.

Partea superioara gazduieste blitul cu autodeclansare in modul automat si poate fi folosit oricand doreste utilizatorul prin simpla apasare a butonului dedicat, aflat frontal, in partea stanga (in apropierea obiectivului). 

Schimbarea modului de fotografiere si filmare, selectorul de scena cunoscut si ca Mode-dial, se afla tot in partea superioara a body-ului, ca la toate aparatele din aceasta clasa. Desigur, nu lipseste nici talpa pentru blit separat.

Butonul dedicat ISO va fi foarte folosit in cazul in care se intentioneaza utilizarea camerei in modul manual. Amplasarea lui este bine gandita pentru a fi la indemana fotografului.

Usurinta in utilizare / meniuri

Canon EOS D600 este un entry level in categoria DSLR, dar este unul care isi face treaba excelent pentru pretul la care il gasim pe piata in configuratia de kit (body si obiectiv). EOS-ul 600D nu ar trebui sa puna pe nimeni in dificultate la capitolul ergonomie si asezare a butoanelor de control. Per total, acomodarea cu butoanele care echipeaza body-ul 600D se face repede.

EOS D600 are un display de 3 inci care nu doar ca preia functia vizorului sau si afiseaza setarile disponibile si atat de necesare, ci poate fi rabatat aproape in orice directie doreste utilizatorul.

Astfel, poti vedea pe display-ul generos ceea ce incadrezi chiar daca pozitia de fotografiere nu este deloc una comoda. Acesta ar fi un avantaj major oferit de D600. Desigur, pentru fotografii facute ca la carte se recomanda utilizarea vizorului.  

Setari si capabilitati

ISO

Canon EOS 600D are o plaja ISO de la 100 la 6400, dar care poate fi extinsa pana la ISO 12.800, mod care permite fotografierea de calitate din mana in conditii de luminozitate scazuta (fara blit, desigur)

ISO 100

ISO 200

ISO 400

ISO 800

AF

EOS D600 ofera AF in noua puncte ce pot fi selectate manual de catre utilizator cu autorul butoanelor directionale. Mai exact, puteti focaliza imaginea pe absolut orice element se afla in cadru, indiferent de pozitia sa in incadratura aleasa.

Efecte - Filtru creativ

Efectele Filtru creativ pot fi aplicate fisierelor Raw si JPEG dupa fotografiere, inclusiv simularile Camera din plastic, Claritate redusa, Miniatura, Alb-negru granulat si Ochi de peste.

Mod auto inteligent este un ajutor de baza pentru utilizatorii mai putin avansati. Modul ajuta foarte mult atunci cand trebuie sa trageti rapid un cadru pe care nu vreti sa-l ratati.

WHITE BALLANCE

WHITE BALLANCE SUNNY

WHITE BALLANCE  TUNGSTEN

WHITE BALLANCE  FLASH

Filmare Full HD

Canon D600  poate filma Full HD si ofera cateva trucuri de care puteti profita chiar in timp ce filmati: ofera control manual al vitezei cadrelor, expunerii si sunetului.

De asemenea camera dispune de tehnologia Instantanee video permite lipirea clipurilor scurte de pana la 8 secunde intr-un singur fisier de film. In modul fimare, EOS D600 este capabil de Zoom digital 3-10x, cu mentinerea calitatatii Full HD.

Obiective:

Obiectivele folosite de noi pentru testul D600 au fost cel de kit - EFS 18 - 55 mm si un tele EFS 55-250 mm. Ambele obiective dispun de setarile cunoscute probabil multora dintre voi - AF / MF si optiunea de activare/dezactivare a stabilizatorului de imagine.

EFS 18 - 55 mm IS

EFS 55-250 mm IS

Pret kit: aproximativ 3.000 lei - body + obiectiv EFS 18-55 mm.

Concluzie:

Ca orice DSLR si EOS-ul 600D iti capteaza atentia prin detalii. Ofera cam tot ceea ce trebuie sa ofere un DSLR din aceasta clasa, dar se remarca fata de concurenta prin filmarea full HD, ecranul rabatabil si, nu in ultimul rand, senzorul de 18 megapixeli care te ajuta sa poti selecta ceea ce doresti dintr-o imagine captata.

Si, pentru ca vorbim despre DSLR, calitatea fotografiilor tine in buna masura de priceperea celui care realizeaza imaginile, nu doar de aparatul in sine. Alaturi de cateva accesorii pe care le puteti cumpara separat, Canon-ul EOS 600D merita luat daca vreti sa intrati in lumea DSLR.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google