CES® 2023: Ultimele inovatii Samsung duc traiul sustenabil la urmatorul nivel

de Redactie Hit.ro | 5 ianuarie 2023

Sustainability Energy

Consumatorii se bucura acum de mai multe moduri de a economisi energie, reduce costurile si minimiza impactul asupra mediului cu ultimele inovatii Samsung dezvaluite la CES 2023

Samsung Electronics a anuntat o serie de inovatii menite sa aduca noutati in ceea ce priveste alegerea consumatorilor de a avea un trai sustenabil. Cu servicii precum SmartThings Energy, care stabilesc noi standarde privind eficienta energetica, cele mai noi electrocasnice Samsung permit utilizatorilor sa economiseasca atat energie, cat si bani. Impreuna cu tehnologiile care includ un nou ciclu de spalare si un filtru care reduce semnificativ emisiile de microplastic ale masinilor de spalat, cele mai recente progrese Samsung ajuta consumatorii sa isi reduca, mai usor ca niciodata, impactul asupra mediului pentru a sustine sanatatea planetei.

„Tehnologiile pe care le dezvaluim la CES 2023 plaseaza sustenabilitatea in centrul experientei de utilizare. Ambitia noastra este sa devenim cel mai eficient brand de electrocasnice din lume, iar cele mai recente produse si parteneriate ale noastre vor ajuta la transformarea in realitate a vietii sustenabile pentru tot mai multi oameni si comunitati”, a declarat Moohyung Lee, Vicepresedinte Executiv si Sef al echipei de R&D in divizia de Digital Appliances Business a Samsung Electronics.

SmartThings maximizeaza economiile de energie

Cu peste 80 de milioane de dispozitive conectate1, platforma SmartThings continua sa se extinda in timp ce le ofera utilizatorilor mai multe modalitati de a-si reduce amprenta de carbon acasa.

Acum, functia AI Energy Mode din SmartThings Energy este mai puternica, oferind suport pentru mai multe dispozitive si regiuni, inregistrand totodata economii mai mari de energie. Acesta include economii suplimentare de energie cu pana la 15% pentru frigiderele2 compatibile si cu pana la 20% mai multe economii pentru aparatele de aer conditionat3 compatibile.

Prima certificare Smart Home Energy Management Systems (SHEMS) din industrie

Eforturile Samsung de a imbogati si extinde SmartThings Energy au determinat Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) sa acorde companiei Samsung prima certificare din industrie pentru Smart Home Energy Management Systems (SHEMS). Certificarea recunoaste electrocasnicele si serviciile inteligente care gestioneaza si automatizeaza dispozitivele conectate pentru a ajuta consumatorii sa obtina informatii despre utilizarea energiei, inspirand astfel un comportament responsabil de economisire a energiei, care ajuta la reducerea costurilor si contribuie la facilitarea masurilor de raspuns la cerere care reduc stresul asupra retelei.

De asemenea, EPA a acordat modelului de baza din categoria aparatelor electrocasnice Samsung 260 de certificari ENERGY STAR®, printre care si 43 de recunoasteri la categoria “Most Efficient”4. Samsung ocupa pozitia de lider de mai bine de un deceniu in topul premiilor ENERGY STAR, fiind si unul dintre putinii castigatori ai prestigiosului premiu pentru angajamentul corporativ ENERGY STAR. 

Transformarea Net Zero Homes in realitate – ofera gospodariilor cea mai buna eficienta energetica

Pentru a permite mai multor oameni sa se bucure de independenta energetica acasa, Samsung a dezvaluit urmatoarea etapa a initiativei Net Zero Home: Proiectul Smart City, dezvoltat in parteneriat cu Siemens. Prin proiectul Smart City cele doua companii vor infiinta o comunitate de locuinte sustenabile in Sterling Ranch, Colorado si vor construi 12.000 de case pentru aproximativ 30.000 de locuitori.

SmartThings Energy va servi drept platforma energetica principala a comunitatii, iar aparatele Samsung le vor oferi rezidentilor informatii in timp real despre utilizarea energiei, a apei si a gazelor naturale. Intreaga comunitate va dispune de panouri solare si baterii de uz casnic ce vor produce si stoca energie, in timp ce aparatele electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic vor reduce energia si vor monitoriza utilizarea apei pentru a economisi resurse. Tehnologiile Samsung, sustinute de solutiile pentru infrastructura de la Siemens, impreuna cu solutiile pentru case inteligente si optimizarea consumului de energie de la Resideo Technologies, vor ajuta locuitorii din Sterling Ranch sa se bucure de un stil de viata net-zero.

Colaborarea Samsung alaturi de compania furnizoare de solutii de automatizare Resideo se extinde dincolo de Smart City Project. De asemenea, compania lucreaza cu Resideo pentru a-si integra aparatele cu solutiile de retea inteligenta Resideo prin programe de economisire a energiei in California si Texas. Parteneriatul va ajuta la pregatirea mai multor comunitati pentru retelele inteligente, optimizand in acelasi timp raspunsul la cerere si extinzand si mai mult economiile SmartThings Energy. In pas cu partenerii sai valorosi, Samsung pune bazele unui viitor in care comunitatile si casele net zero vor deveni realitate.

Abordarea directa a microplasticelor cu tehnologia „Less Microfiber”

In timp ce reducerea impactului dispozitivelor si caselor este vitala pentru crearea unui viitor sustenabil, exista si alte riscuri clare si prezente pentru mediu, care necesita atentia noastra. Acesta este motivul pentru care, de mai bine de un an, Samsung si Patagonia colaboreaza pentru a aborda provocarea deversarii microplasticelor in timpul procesului de spalare a rufelor si a poluarii oceanelor si a altor ape.

Noul ciclu de spalare Less Microfiber de la Samsung este produsul acestei colaborari. O descoperire in lupta impotriva microplasticelor, Less Microfiber reduce emisiile de microplastice din ciclul de spalare cu pana la 54%5. Acum disponibil in Europa, noul ciclu de spalare va fi lansat in curand la masinile de spalat compatibile din SUA si Coreea sub forma de actualizare prin retea.

La fel ca in cazul ciclului de spalare Less Microfiber, filtrul pentru masina de spalat rufe nou dezvoltat de Samsung si Patagonia are potentialul de a avea un impact real asupra sanatatii ecosistemelor acvatice. Acest filtru extern special reduce emisiile de microplastic, impiedicandu-le sa ajunga in ocean la sfarsitul ciclului de spalare. Acesta va fi disponibil pentru anumite masini de spalat din Europa incepand cu a doua jumatate a anului 2023 si va fi adaptat la toate masinile de spalat, indiferent de marca.

Cele mai recente inovatii Samsung in materie de masini de spalat le ofera oportunitatea utilizatorilor sa reduca deseurile de mediu in anii urmatori. De exemplu, garantiile de 20 de ani ale masinilor de spalat si frigiderelor urmaresc acest scop6. Acoperind tehnologiile Digital Inverter ale acestor electrocasnice, garantiile conduc la reduceri suplimentare ale deseurilor prin extinderea duratei de viata a masinilor de spalat si frigiderelor Samsung. Frigiderele personalizate vin cu optiunea schimbarii panourilor exterioare, oferindu-le utilizatorilor sansa unui nou design pe acelasi device, fara sa fie nevoiti sa il schimbe. 

Prin colaborare stransa, progrese tehnologice si angajamentul de a deveni cel mai eficient brand de electrocasnice din lume, Samsung isi propune sa deschida calea spre un viitor mai sustenabil. Vizitati Samsung.com pentru a afla mai multe despre inovatiile ecologice pe care Samsung le prezinta la CES 2023.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google