Bitcoin devine "mainstream": ATM-uri care tranzactioneaza moneda virtuala patrund pe piata americana

de Redactia Hit | 20 februarie 2014

Primele ATM-uri din SUA care vor putea fi folosite pentru tranzactiile cu Bitcoin vor fi instalate in cursul acestei luni in Seattle si Austin, a anuntat Robocoin.

Acestea vor fi similare cu cele folosite in mod curent pentru tranzactiile bancare, insa vor avea, in plus, un cititor electronic pentru actele oficiale ale utilizatorilor, cum ar fi permisul de conducere sau pasaportul, care sa confirme identitatea, conform Reuters.

Noile ATM-uri vor premite schimbarea Bitcoin in bani sau depunerea de numerar pentru cumpararea de monede digitale prin transferul de pe diferite dispozitive electronice care suporta aceste operatiuni, cum ar fi smartphone-uri.

Bicoin a fost lansata in 2008

Bitcoin a fost lansata in 2008 de un grup de programatori, si este tranzactionata printr-o retea internationala de computere. Moneda virtuala nu este reglementata de vreo autoritate centrala si poate fi generata, intr-un numar limitat, de utilizatorii unui program special creat, prin efectuarea unor calcule matematice complexe.

Cititi mai mult despre "Bitcoin devine "mainstream": ATM-uri care tranzactioneaza moneda virtuala patrund pe piata americana" pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: bitcoin atm moneda virtuala bitcoin schimb bitcoin cash bitcoin atm sua
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google