BioShock Infinite - a meritat asteptarea? Se pare ca da!

de Liviu Petrescu | 27 martie 2013

Amanarile repetate se dovedesc rareori un semn bun pentru jocuri, dar in cazul BioShock Infinite se pare ca asteptarea a meritat. Noul BioShock pare destinat topurilor cu cele mai bune jocuri facute vreodata: are deja un scor de 96 pe Metacritic, dupa cum scrie Computergames.ro

Intampinat cu nenumarate note maxime din partea criticilor de specialitate, BioShock Infinite se situeaza deja la acelasi prag cu titluri clasice ca Half-Life si Baldur's Gate II: Shadows of Amn si deasupra unor jocuri ca Mass Effect 2 si The Elder Scrolls V: Skyrim.

Povestea joaca un rol deosebit de important in acest FPS, pe care multi specialisti s-au ferit sa-l includa intr-o singura categorie.

BioShock Infinite, a meritat asteptarea? Se pare ca da!

Lumea din BioShock Infinite

Povestea jocului are loc in 1912, in orasul zburator Columbia. La prima vedere, jocul are aceeasi tenta politica ca si BioShock, dar abordeaza visul obiectivist in alt moment. Actiunea din primele doua jocuri are loc in orasul subacvatic ajuns ruine dupa experimente indraznete, dar BioShock Infinite arunca jucatorul intr-o perioada aparent infloritoare, dar care ascunde semnele viitoarei decaderi.

Cu mai multa actiunile decat titlurile precedente, BioShock Infinite poate fi terminat in aproximativ 10-12 ore daca jucatorul este pasionat de actiune, dar cronicile lauda cel mai mult universul jocului care reiese din micile detalii, motiv pentru care este recomandata explorarea atenta a fiecarui nivel.

BioShock Infinite, a meritat asteptarea? Se pare ca da!

Elizabeth, personaj central al jocului

Handyman, noul personal central al jocului, este la fel de reusit ca Big Daddy, insa cel mai discutat personaj al jocului este Elizabeth, care nu este controlata de jucator.

Puterile speciale ale tinerei de 19 ani si faptul ca nu are nevoie sa fie protejata sunt primele lucruri care sunt observate la Elizabeth, insa personajul este conturat cu maxima atentie, pentru a adanci experienta emotionala a jocului.

BioShock Infinite, a meritat asteptarea? Se pare ca da!

Bioshock Infinite: Grafica de nota 10 si atentie la detalii

Echipa 2K Games a folosit bine timpul obtinut in urma amanarilor jocului si grafica este laudata universal. In cele mai multe cronici este subliniat insa faptul ca jocul merita incercat pe PC, deoarece experienta pe PS3 sau Xbox nu se apropie de potentialul sau maxim.

Chiar daca folosirea armelor a fost simplificata, iar munitia este mult mai la indemana decat in jocurile precedente, BioShock Infinite impresioneaza prin atentia la detalii, de la grafica cu accente sepia pana la povestea care rasplateste cel mai mult jucatorii atenti.

BioShock Infinite, a meritat asteptarea? Se pare ca da!

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: lansare bioshock infinite cronici bioshock infinite personaje bioshock infinite
spacer
Opiniile cititorilor
spacer