Bill Gates vrea acum sa reinventeze si ... toaleta

de Adelina Dobrin | 20 august 2012

Bill Gates a lasat  domeniul IT si vrea acum sa reinventeze o alta componenta de baza a vietii civilizate - toaleta. Fondatorul si presedintele Microsoft este dispus sa investeasca 100.000 de dolari in proiectul inventatorului unui closet care sa functioneze fara sistem de canalizare, electricitate si alte resurse costisitoare.

Banala toaleta folosita de oamenii din tarile dezvoltate este inaccesibila pentru 40% din populatia Pamantului, prea saraca pentru un astfel de sistem care are nevoie de resurse de apa inepuizabile pentru a functiona. Bill Gates si Fundatia Bill&Melinda Gates au provocat cei mai buni oameni de stiinta si designeri ai anului sa gaseasca solutia unei toalete accesibile pentru cele 2 miliarde de oameni fara un closet igienic, potrivit wired.com.

Bill Gates vrea acum sa reinventeze si ... toaleta

In afara de reinventarea toaletei care sa nu necesite tevi cu apa, canalizare sau alte resurse, geniile lumii care si-au prezentat propunerile in fata lui Bill Gates au adus si solutii de "reciclare" a "materiei prime" colectate.

Marele premiu a revenit unei echipe de cercetatori ai Institutului de Tehnologie din California, care au reusit sa transforme deseurile toaletei in electricitate si hidrogen. In ce masura va fi implementat propriu-zis proiectul castigator, ramane de vazut.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: bill gates toaleta reinventare toaleta bill gates proiecte
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google